Hakkari'yi sel meydana geldi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-11-2011 (16:54)   Son Mesaj: 03-11-2011 (16:54)    Cevap: 0    Gösterim: 734  

    03-11-2011

    Hakkari'yi sel meydana geldi

    Hakkari'yi sel meydana geldi


    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4 gündür aralıksız devam eden yağış, Sipiriz Dağı'nda karla karışık yağmura dönüşünce sel meydana geldi.

    Oluşan sel Karabey köyünde maddi zarara sebep olurken halk endişe içinde bekliyor.1992 yılında köyün arkasında bulunan Sipiriz Dağı'ndan düşen çığ nedeniyle 19 vatandaşını kaybeden Karabey (Serdeş) köylülerini şimdi başka bir tehlike bekliyor.
    O tarihte köyün bir bölümünü çığ alıp götürmüş, bu nedenle halk biraz daha ileriye yapılan konutlara yerleştirilmişti. Çığdan kaçan köylüleri bu kez de sel suları tehdit ediyor. İki gündür karla karışık yağan yağmur dağın diğer yamacından sel olup köye aktı. İki gündür sel suları ile mücadele eden köy halkı, gece gündüz ahırlarını ve evlerini kurtarma mücadelesi veriyor.

    Karayolları ve İlçe Özel İdaresi ekiplerinin de destek verdiği çalışmalarda, sular içinde kalan H. Murat Kaçmaz'ın evi tahliye edildi. Sel nedeniyle Nazım Aslan'a ait 3 dükkan da maddi zarar gördü. Zararlarının çok olduğunu söyleyen köylüler yetkililerden destek beklediklerini söyledi.








    Hakkari'yi sel meydana geldi Yorumları