MHP, Engin Alan'ın adaylığnı değerlendirecek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-11-2011 (16:37)   Son Mesaj: 03-11-2011 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    03-11-2011

    MHP, Engin Alan'ın adaylığnı değerlendirecek

    MHP, Engin Alan'ın adaylığnı değerlendirecek


    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcıları Faruk Bal, "Balyoz Planı" davası sanıklarından Korgeneral Engin Alan'ın MHP'ne müracaatı halinde milletvekili adaylığı değerlendirileceğini söyledi.

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, MHP İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Torlak, MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul, MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan, MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış Tokat'ta bir dizi temasta bulunuyor.
    İlk olarak Vali Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret eden heyet MHP Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru, MHP İl Başkanı Murat Polat eşliğinde bu ziyaretlerine sivil toplum örgütü temsilcileri ile devam etti. TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, ziyarette esnaflar olarak yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. MHP'li Bal ise parti olarak 60 ilde hafta sonu itibariyle milletvekillerinin katılımı ile ziyaretlerini tamamlayacaklarını kaydetti.

    Türkiye'nin zengini daha zengin fakirin ise daha fazla fakirleşen bir ülke haline geldiğini ileri süren Bal, yurt genelinde 10 milyon yeşil kartlı olduğunu kaydetti. MHP'nin seçim beyannamesinin Türkiye'nin kurtuluş reçetesi olduğunu iddia eden Bal, "Bu kurtuluş reçetesinin iki tane ayağı var. Birincisi bu millet en demokratik, insani haklardan yararlanabilme noktasına taşınması lazım. Baskıya, zulme, korkuya, gelecekten endişe etmeye yönelik tüm tehditler kaldırılmalıdır. Bunu da bir anayasa çerçevesi içerisinde yapmak gerekir. Bizim şimdiye kadar ki anayasalarımız hep telkinle veya tehditle yapılmış anayasalardır. Ya dışarıdan Avrupa'nın telkini veya içerdeki asker ihtilalleri veya muhtıraları ile olmuştur. 24. dönemde inşallah Türkiye MHP'nin de katkısı ile şimdiye kadar çatışan devlet ve millet yerine devletin değerleri ile milletin değerlerini barıştıran bir anayasa. Yani Laiklik ve Cumhuriyet'in temel nitelikleri ile din ve vicdan hürriyetini bağdaştıran bir anayasa. Kurumlarını bir birileri ile çatıştıran değil iyi işleten bir anayasa. Demokratik parlementer sistemi daha sağlıklı okutan bir anayasa. Devletin her vatandaşına eşit olarak muamele yaptığı, din, dil, ırk gözetmediği 8,5 yıldır gördüğümüz AKP'ye yandaş olanlara üstünlük tanıyan bir hukuk düzenini redden bir anayasa. Bunun hazırlıklar MHP tarafından yapılmıştır" dedi.

    MHP'li Bal, bürokratların milletvekili aday adaylığın talepkar olmasını iki açıdan değerlendirerek, "Bu bürokratlar ağırlıklı olarak AKP'yi tercih ediyorlar. Bu bürokratlar AKP'nin devlet içindeki unsurları olarak oradaki kamu görevlerini AKP lehine yaptıktan sonra bu defa siyasete girerek bu defa koruma zırhı almak isteyen bürokratlar var" diye konuştu.

    Bir gazetecinin Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la ilgili son günlerde yaşanan 'taciz' iddiaları ile ilgili sorusuna Bal, "Siyasetin bu kadar basit ve sığ bir konuda değerlendirmesine karşıyız. Bizim ilkelerimize bunlar uymuyor" şeklinde cevap verdi.

    ALAN "MHP'YE MÜRACAATI HALİNDE MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI DEĞERLENDİRİLECEKTİR"

    Bir gazetecinin "Engin Alan'ın aday adaylığını bekliyormusunuz? şeklindeki sorusun ise Bal, "Sayın Engin Alan MHP'nin üyesidir. Biz Sayın Engin Alan'ın herhangi bir suç işlediği iddiası karşısında masumiyetine inanmaktayız. Hakkında herhangi bir karar verilmiş değildir. Kendisinin de ifadesi ile askerlik şerefi ile temin ederek ifade ettiği şekle göre bir iftira yapılmaktadır. Dolayısıyla MHP'ne müracaatı halinde milletvekili adaylığı değerlendirilecektir" diye cevap verdi. Bal, ayrıca gazetecilerin tutuklanması ile basın özgürlüğüne yönelik tartışmalarla ilgili ise Türkiye'de bir korku imparatorluğu yaratıldığını kaydetti.




    MHP, Engin Alan'ın adaylığnı değerlendirecek Yorumları