Topbaş istifa eden bürokrat sayısını açıkladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-11-2011 (16:36)   Son Mesaj: 03-11-2011 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 505  

    03-11-2011

    Topbaş istifa eden bürokrat sayısını açıkladı

    Topbaş istifa eden bürokrat sayısını açıkladı


    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kendisine gelen son bilgilere göre milletvekilliği aday adaylığı için Büyükşehir Belediyesinden istifa eden bürokrat sayısının 12 olduğunu açıkladı.

    Topbaş, Türkiye ve Slovenya Cumhurbaşkanlıkları himayesinde, ''Marketing Türkiye ve Marketing and Management Institute-;MMI Türkiye'' organizasyonuyla düzenlenen, küresel ölçekte reklamcılığın ''şampiyonlar ligi'' olarak kabul edilen ve ''The CUP'' olarak bilinen ''Kıtalararası Reklamcılık Kupası/Intercontinental Advertising Cup/IICAC) yarışması kapsamında gerçekleştirilen ''Yaratıcılık Zirvesi''nın açılışından önce basın mensuplarını sorularını yanıtladı.
    Milletvekili aday adaylığı için Büyükşehir Belediyesinde gerçekleşen istifalarla ilgili bir soru üzerine Topbaş, genel seçimlerin çok önemli olduğunu belirterek, bu demokratik süreçte tüm siyasi partilerin hazırlıklarını yaptığını söyledi.

    Kadir Topbaş, şunları kaydetti:

    ''Büyükşehir Belediyesinde bazı bürokrat arkadaşlarımızın ve Türkiye'den bürokrat olan bazı dostlarımızın partimizden ağırlıklı olmak üzere diğer partilerden de aday olmak üzere istifalarını gördük. Basından da takip ettik. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ı arayarak tebrik ettim. Diğer arkadaşlarımıza da bu konuda başarılar dilerim. Ülkeye hizmet etmek kutsal bir görev. İnşallah başarılı olurlar, onları parlamentoda görürüz ve bu hizmetlerini sürdürürler. Temennimiz demokratik bir seçimin olması, Türkiye'deki istikrarın devam etmesi ve Türkiye'nin geleceğinin çok daha farklı noktalara taşınması.''

    İstifa eden bürokratların sayısı sorulan Topbaş, ''Sayısal olarak söylemeyeceğim. Büyükşehir Belediyesinden bürokrat olarak bana gelen son bilgilere göre 12 civarında arkadaşımız var. Ancak şirketlerden de bu iş için müracaat edenler var. Partimizden, yönetimlerden istifa ederek girenler var. Çok net olmasa bile şu an bana gelen rakamlara baktığımda 50 civarında görmekteyim'' diye konuştu.

    -JAPONYA'DAKİ DEPREM-

    Topbaş, Japonya'da meydana gelen depremle ilgili bir soru üzerine, depremin henüz hangi etkileşimde olduğunun bilinmediğini belirterek, ''Japonya deprem ülkesi olduğu için çok ciddi tedbirler var'' dedi.

    Kendilerine gelen son rakamlara göre 50 kişinin hayatını kaybettiğini ve 51 kişinin de kayıp olduğunu aktaran Topbaş, söyle devam etti:

    ''Tsunami etkisi var. Ciddi bir deprem. Son 140 yılın en büyük depremlerinden biri olarak ifade ediliyor. Buraya nasıl bir destek vereceğimizle ilgili özellikle başkanı olduğum Dünya Yerel Yönetimler Birliğinde (UCLG), sekretaryamı aramak suretiyle, olağanüstü bir toplantı yapabiliriz. En azından bir iletişimle oradaki sıkıntılara el uzatabiliriz diye bir hazırlık istedim. Çalışmalar şu an yapılıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun bu tip afetleri, sıkıntıları çözme yolunda birlikte adım atmamız gerekiyor.''

    İstanbul'dan nasıl bir yardımın olacağı sorulan Topbaş, ''Bunu değerlendireceğiz. Hem Büyükşehir Belediyesi hem de ULGC başkanı olarak bütün belediyelerle hangi boyutta nasıl bir yardım gerekiyorsa olağanüstü bir çalışma yapmalarını istedim arkadaşlarımdan. Bu çalışmayı izleyeceğiz. Gerekirse genel merkezde ya da başka bir yerde bir araya geleceğiz eş başkanlarla. En azından bir iletişim ağıyla birbirimizle temas etmek suretiyle devreye girmeye çalışacağız'' diye konuştu.




    Topbaş istifa eden bürokrat sayısını açıkladı Yorumları