Askeri araçla yolcu minibüsü çarpıştı: 15 yaralı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-11-2011 (16:06)   Son Mesaj: 03-11-2011 (16:06)    Cevap: 0    Gösterim: 513  

    03-11-2011

    Askeri araçla yolcu minibüsü çarpıştı: 15 yaralı

    Askeri araçla yolcu minibüsü çarpıştı: 15 yaralı


    Edirne'de, askeri araçla yolcu minibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2'si asker 15 kişi yaralandı. Kazadan sonra can pazarının yaşandığı kaza mahalline çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

    Araçta sıkışan minibüs sürücüsü ve askeri aracın sürücüsü, 45 dakikada kurtarıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı.
    Kaza, öğle saatlerinde Kıyık Caddesi çıkışında meydana geldi. Virajda kontrolden çıkan Merkez Komutanlığı'nda vatani görevini yapan P.Er İhsan Cengiz Aliş idaresindeki 154162 plakalı askeri araç, Edirne'den Lalapaşa İlçesi'ne bağlı Ortakçı köyüne yolcu taşıyan Süleyman Dağdeviren(55) yönetimindeki 22 HE 317 plakalı minibüse çarptı. Kaza sonrası askeri cip hurda yığınına dönerken, askeri aracın sürücüsü İhsan Cengiz Aliş, P.Onb.Efkan Yermez ve minibüs sürücüsü Süleyman Dağdeviren araçta sıkıştı. Minibüste bulunan 19 yolcunun 12 si yaralandı.

    Can pazarının yaşandığı kazayı görenlerin haber vermesiyle kaza yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, yerde yatan yaralılara hızla müdahale etti. Acı içinde kıvranan yaralılar, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından hastanelere kaldırıldı.

    İlk olarak askeri cipin sürücüsü İhsan Cengiz Aliş, sıkıştığı yerden çıkartılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazayı duyarak olay yerine gelen minibüsün sürücüsü Süleyman Dağdeviren'in çocukları ve yakınları, sinir krizleri geçirdi. P.Onb. Efkan Yermez ise 'Canım çok acıyor. Kurtarın beni' diye feryat etti. İki yaralı, ekiplerin yaklaşık 45 dakika süren çalışmasının ardından sıkıştıkları yerden güçlükle kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazayı duyarak olay yerine gelen çok sayıda vatandaş ise ekiplerin çalışmasını meraklı gözlerle izledi.

    Edirne'deki çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların tedavileri devam ediyor.




    Askeri araçla yolcu minibüsü çarpıştı: 15 yaralı Yorumları