Gökçek'ten seçim sonrası CHP tahmini   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-11-2011 (15:38)   Son Mesaj: 03-11-2011 (15:38)    Cevap: 0    Gösterim: 559  

    03-11-2011

    Gökçek'ten seçim sonrası CHP tahmini

    Gökçek'ten seçim sonrası CHP tahmini


    Daha önce Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanı olacağı, Gürsel Tekin'in Genel Başkan Yardımcısı olacağı ve Önder Sav'ı 'harcayacağı' tahminleri tutan Melih Gökçek, seçim sonrası CHP'nin yeni Genel Başkanını açıkladı.

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, genel seçimden sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin yeni liderinin Ergenekon'dan tutuklanan gazeteci Tuncay Özkan olacağını iddia etti.
    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan CHP'nin Haziran ayında yapılacak genel seçimden sonraki genel başkanının, Ergenekon'dan tutuklu bulunan Tuncay Özkan olacağını ileri sürdü.

    Gökçek, DSP'den istifa ederek CHP'ye katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve partinin Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in güçlerinin Özkan'a yetişemeyeceğini söyledi.

    Gökçek, twitter'da, 'Biliyorsunuz Süheyl Batum, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın CHP'den adaylıkları açıklandı. Gürsel Tekin, ciddi tavır koydu. Kemal Kılıçdaroğlu, Batum'un kulağını çekti. Batum geri adım atmak zorunda kaldı. Bunun üzerine Balbay ve Özkan karşı atağa geçti. Balbay ve Özkan, 'Siz bizi CHP'den aday yapmazsanız biz de bağımsız aday oluruz, birimiz Ankara'dan, birimiz İstanbul'dan. Süheyl Batum, hemen parti içinde bu kozu kullanarak 'Bunlar Ankara ve İstanbul'da 4 ila 6 milletvekilimize mal olur' diyerek, Balbay ve Tuncay'ın aday olmalarında ısrarcı oldu. Şimdi Balbay ve Özkan CHP'den aday oluyor.' ifadelerine yer verdi.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'karizmatik' olarak nitelendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, genel seçimin hemen ardından Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıktan düşürüleceğini 'kesin' sözleriyle duyurdu.

    Kemal Kılıçdaroğlu'nun gücünün gazeteciler Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'a yetmeyeceğini belirten Gökçek, 'Ben siyasetten bir parça anlıyorsam, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özkan'a gücünün yetmesi mümkün değil. Hayırlı olsun. Senaryoyu yazmak değil, tutturmak önemli. CHP'de dün herkes Baykalcıydı. Sonra yüzde 95'i Kemal Kılıçdaroğlu'cu oldu. Yarın da hemen hiç zorlamadan yüzde 95'i Özkancı oluverirler.' açıklamasını yaptı.




    Gökçek'ten seçim sonrası CHP tahmini Yorumları