Japonya depremi ekranlara kilitledi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-11-2011 (14:57)   Son Mesaj: 03-11-2011 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 630  

    03-11-2011

    Japonya depremi ekranlara kilitledi

    Japonya depremi ekranlara kilitledi


    Japonya'nın kuzeyinde yaşanan 8.9 büyüklüğündeki depremi duyan vatandaşlar ekranlarının başına kilitlendi. Deprem 1999'da aynı acıyı yaşayan insanlara hem acılarını hatırlattı hem de tedirgin etti.

    Japonya'da 8.9 büyüklüğündeki meydana gelen ve uzmanlar tarafından insanlık tarihinin en büyük beşinci depremi olduğu belirtirken, 3 ay içinde 2 büyük deprem yaşayan Düzcelileri de tedirgin etti.

    Haberi duyan vatandaşlar ekran başına kilitlenerek dakika dakika gelişmeleri takip ediyorlar. Pamuk ailesi de bunlardan bir tanesi. Ekran başında gelişmeleri izleyen Mehmet Pamuk, "Orada olmak istemezdim. Depremi bizde burada yaşadık. Allah kolaylık versin. Türkiye'de böyle bir deprem olsa taş taş üstünde kalmazdı. Depremi izliyorum yıkılan bina yok, enkaz altında kalan insan yok" dedi. Eşi Ayhan Pamuk ise "Burada böyle bir deprem olsa batardık. İzlerken elim ayağım titriyor ve endişe duyuyorum" diyerek depremi unutmadığını söyledi.
    SAKARYA'DA VATANDAŞLAR DEPREM GÖRÜNTÜLERİNİ KAHVEHANEDE İZLERKEN O GÜNLERİ YENİDEN HATIRLADILAR

    17 Ağustos Depreminin yaşandığı Sakarya'da vatandaşlar deprem görüntülerini kahvehanede izlerken, o günleri yeniden yaşadılar.

    Japonya'da meydana gelen 8.9'luk deprem ve ardından meydana gelen Tsunaminin ardından Sakarya'da vatandaşlar deprem görüntülerini kahvehanelerde izledi. 17 Ağustos Marmara Depreminin yaşandığı büyük yıkımların olduğu Şeker mahallesinde depremi kahvehanede izleyen vatandaşlardan Erdoğan Manav o günleri yeniden adeta yaşadı. Manav, acı dolu günleri anlatırken " Biz depremden 17 saat sonra annemi yaralı olarak güçlükle kurtardık. Çok zor günlerdi. O acıları yeniden yaşadık. Onların yaşadığı daha büyük felaket olsa gerek. İzlediğimiz kadarıyla tablo çok vahim" dedi.

    Recep Cebeci ise yaşadıkları Şeker mahallesinde evlerin tamamına yakının yıkıldığını çok sevdikleri komşularını kaybettiklerini anlattı.

    Nuri Yazıcı da Marmara depreminde büyük acılar yaşadıklarını, o günleri Japonya'da meydana gelen depremle birlikte yeniden hatırladıklarını söyledi.

    Şeker Mahallesi Muhtarı Adem Kuvel ise "Bizim mahalle çok büyüktü. Depremde çok evimiz yıkıldı. Çok can verdik. Japonya'da yaşanan depremin andından o günleri yeniden hatırladık" dedi.

    Depremi İstanbul'da yaşayan ve ağabeyi Oğuzhan'ı depremde kaybeden Ayça Çiçek Ayar ise deprem görüntülerini internetten izlerken o günleri yeniden yaşadı. Ayar, "Ben İstanbul'a gitmiştim. Adapazarı'nda ailemin kaldığı ev yıkıldı. Ağabeyim Oğuzhan enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Ben tesadüf eseri orada değildim. Japonya'da yaşanan deprem de çok büyük. O günleri yeniden hatırladım" diye konuştu.

    İSTANBUL'DAKİ JAPON TURİSTLER TEDİRGİN

    İstanbul'daki Japon turistler, ülkelerinde meydana gelen 8.8 şiddetindeki depremin tedirginliğini yaşıyor.

    Japonya'da sabah saatlerinde meydana gelen depremi televizyonlardan öğrenen Japon turistler, gelişmeleri endişe içinde takip ettiklerini belirtti. Sultanahmet Meydanı'nda İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Hirokki Fujiyoşi, ailesinin depremin yaşandığı bölgeden uzakta olduğunu söyledi. Nobumiç Kanamoni, deprem haberini alır almaz ailesiyle irtibata geçtiğini ifade ederek, "İyi olduklarını öğrendim. Japonya'da olanlar için çok üzgünüm" dedi.

    Deprem haberini televizyondan öğrendiğini ifade eden Maiko Haşimato de, ailesinin deprem bölgesinden uzakta yaşadığını fakat henüz ailesine ulaşamadığını söyledi. Masaka İnovie ise, "Babama e-mail attım o da bana geri dönmüş. Bu şekilde iyi olduklarını öğrendim. Telefon kullanamıyorum çünkü hatlar çok yoğun. Ben güvendeyim ama benim ülkem ve arkadaşlarım zor durumdalar. Kalbim onlarla. Bu yüzden bugün Japonya'ya geri döneceğim" diye konuştu.




    Japonya depremi ekranlara kilitledi Yorumları