Kurtulmuş: İstiklal Marşı bir pusuladır   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-11-2011 (14:37)   Son Mesaj: 03-11-2011 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 744  

    03-11-2011

    Kurtulmuş: İstiklal Marşı bir pusuladır

    Kurtulmuş: İstiklal Marşı bir pusuladır


    Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İstiklal Marşı’nın kabulünün 90. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

    Mesajında, İstiklal önemine vurgu yapan Kurtulmuş, "Türkiye"nin karanlık, sıkıntılı ve fakat özgürlük idealiyle kenetlenmiş olduğu bir dönemin simgesi olarak İstiklâl Marşı"nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 90. yıl dönümündeyiz. Öncelikle, İstiklâl Marşında ortaya konan bağımsızlık ruhuna emeği geçen herkesi, şehitlerimizi ve halkımız adına bu metni kaleme alan medeniyet ve İslâm şairi Mehmet Akif"i rahmetle anıyorum" dedi.

    ŞEREFLİ BİR TARİHİN ÖZETİ

    "Şerefli bir tarihin özeti, parlak bir geleceğin mukaddimesi olarak İstiklâl Marşı"nın derinlikli ve ufuk açıcı yönlerine daha fazla önem vermemiz gereken bir dönemde yaşıyoruz" diyen Kurtulmuş, "İstiklâl Marşı ve kabulü, pek çok bakımdan büyük önem taşımaktadır. Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki, İstiklâl Marşı"nın kabulü, millet adına karar verme yetkisine sahip olanların neleri önceleyip, neleri reddetmeleri gerektiğini göstermesi bakımından tarihî bir örnekliktir. Bu yüzdendir ki, İstiklâl Marşı sadece Millî Mücadele"nin bir tasviri olmayıp, ayrıca ayağı bu topraklara basan, zihni bu ülkenin değerlerine ayarlı herkesin de pusulasıdır. Yine Türkiye tarihi göstermiştir ki, halkımız adına karar verme yetkisine sahip olanlar, İstiklâl Marşı"nın ruhuyla uyum içinde olduklarında Türkiye"de barış ve esenlik, bu ruhla çatıştıklarında ise, bunalım ve sıkıntılar hâkim olmuştur" ifadelerini kullandı.

    YILMADAN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ

    Kurtulmuş, mesajını şu ifadelerle bitirdi: "Yeryüzünü yurdu bilip ona alçakları uğratmamayı insanlık ve adalet ödevi sayan bir mücadele bilincinin önemine inanan Halkın Sesi Partisi adına İstiklâl Marşı"nın kabulünün 90. Yıldönümünü içtenlikle kutlarım. Bu vesileyle, İstiklâl Marşı"yla ortaya konan muhtevanın gereklerini hakkıyle yerine getirmek için yılmadan çalışma kararlılığımızı bir kez daha ifade edip, İstiklâl şehitlerimizi, Mehmet Akif"i ve millî ruhun oluşmasında emeği geçmiş herkesi rahmetle, minnetle anıyorum"




    Kurtulmuş: İstiklal Marşı bir pusuladır Yorumları