BDP'li Üçer: Muğlalı ismi kaldırılsın   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-11-2011 (14:34)   Son Mesaj: 03-11-2011 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 632  

    03-11-2011

    BDP'li Üçer: Muğlalı ismi kaldırılsın

    BDP'li Üçer: Muğlalı ismi kaldırılsın


    BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Başbakan Erdoğan’ın, Van’da 33 köylünün öldürülmesi emrini veren Org. Mustafa Muğlalı’nın isminin kışladan kaldırılması isteğini “seçim rantı” olarak değerlendirdi.

    TBMM"de basın toplantısı düzenleyen Üçer, Org. Mustafa Muğlalı"nın, isminin kışladan kaldırılması ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"nın talebini değerlendirdi.
    "1943 yılında 33 kişinin kurşuna dizilmesine neden olan Orgeneral Mustafa Muğlalı'nın adının, AKP döneminde 2004 yılında Özalp ilçesindeki tabur komutanlığına verilmesinin bölge halkının acılarını yeniden tazelediğini" dile getiren Özdal Üçer, adın değiştirilmesi için parti olarak mücadele ettiklerini, ancak hükümet yetkililerinden bugüne kadar olumlu bir yaklaşım görmediklerini söyledi.

    Başbakan Erdoğan'ın, ismin değiştirilmesi için talimat verdiği yönündeki isteğini "samimi" bulmadığını dile getiren Üçer, ismin değiştirilmesinin olumlu bir adım olacağını, ancak AKP"nin bu girişimini "seçim yatırımı oy kaygısı" olarak yorumladı.

    Kaçakçılık yapılıyor diye sınır köydeki vatandaşların katledildiğini öne süren Üçer, katledenlerin ise "kahraman" ilan edildiğini vurguladı.

    Sınır köylerinde bu tür olayların devam ettiğine dikkat çeken Üçer, "Bir tabelanın kaldırılması sorunları çözmediği gibi Van halkının acılarını da dindirmeyecektir. Bu girişimi ise manidar bulduğumu söylemek istiyorum" dedi.

    Üçer, kışlanın kent dışına çıkarılmasını, buraya 33 kişi için anıt ve çocuklar için park yapılmasını arzu ettiklerini belirtti.




    BDP'li Üçer: Muğlalı ismi kaldırılsın Yorumları