Çorum-Alaca-Yozgat yolu trafiğe kapatılacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-11-2011 (13:58)   Son Mesaj: 03-11-2011 (13:58)    Cevap: 0    Gösterim: 513  

    03-11-2011

    Çorum-Alaca-Yozgat yolu trafiğe kapatılacak

    Çorum-Alaca-Yozgat yolu trafiğe kapatılacak


    Çorum-Alaca-Yozgat karayolunun, Alaca ilçesinde yapımı devam eden Koçhisar Baraj gölündeki suyun yükselmesi nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapatılacağı bildirildi.

    Çorum Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Alaca-Yozgat karayolu yanında, yapımı devam eden Koçhisar Barajı'ndaki dipsavak çalışmalarında, aşırı yağış nedeniyle beklenenden dört kat daha fazla baraja su gelmesi nedeniyle su seviyesinin yükselmesinin araç geçişlerini ve trafiği olumsuz yönde etkilediğini belirtti.
    Çorum-Alaca-Yozgat karayolunun geçici olarak bugün öğleden sonra geçici olarak ulaşıma kapatılacağını ifade eden Topoğlu, ulaşımın Çorum-Sungurlu yol ayrımı Boğazkale-Yozgat il yolundan sağlanacağını kaydetti.

    Topoğlu, karayolları Samsun Bölge Müdürlüğü ile DSİ Bölge Müdürlüğünün gerekli tüm çalışmaları başlattığı, köy yolları için de il özel idaresi genel sekreterliği ve Alaca Kaymakamlığınca önceden belirlenen güzergahlar kullanılacağını bildirdi.

    Topoğlu,, karayolları ve DSİ'ye ait tüm iş makinelerinin trafiğe kapatılan bölgede çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürdüğü, çalışmaların bitirilmesi halinde muhtemelen yolun gelecek hafta tekrar trafiğe açılmasının beklendiğini kaydetti.




    Çorum-Alaca-Yozgat yolu trafiğe kapatılacak Yorumları