Nevzat Bayhan AK Parti'den aday adayı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-11-2011 (12:34)   Son Mesaj: 03-11-2011 (12:34)    Cevap: 0    Gösterim: 598  

    03-11-2011

    Nevzat Bayhan AK Parti'den aday adayı

    Nevzat Bayhan AK Parti'den aday adayı


    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü ve Adıyamanlılar Vakfı Kurucu Başkanı Fahri Kültür Büyükelçi Gazeteci Yazar Nevzat Bayhan AK Parti'den aday adayı olacağını açıkladı.

    Memleketi Adıyaman ya da İstanbul 3. Bölge'den aday adaylık için başvurduğunu belirten Bayhan, son kararı parti teşkilatının vereceğini söyledi.
    Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini 2005 yılından beri sürdüren ve İstanbul kültürüne yaptığı katkılardan dolayı "İstanbul Fahri Kültür Büyükelçisi" ile "En İyi Kültür Bürokratı" ödüllerine layık görülen Nevzat Bayhan, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde AK Parti'den aday adayı olacağını açıkladı. Memleketi Adıyaman'daki hemşehrilerinin ve çevresinin ısrarı üzerine böyle bir karar verdiğini belirten Nevzat Bayhan, tercihini ilk sırada memleketi Adıyaman ikinci sırada ise kendisinin de ikamet ettiği İstanbul 3. bölge olarak yaptığını söyledi. Amacının şimdiye kadar yaptığı hizmetlere siyaset alanında devam etmek olduğunu vurgulayan Bayhan, kendisiyle ilgili son kararı ise AK Parti teşkilatının vereceğini belirtti. Bayhan etik olarak Kültür A.Ş.'deki görevini bırakacağını da sözlerine ekledi.

    Nevzat Bayhan Kimdir?

    1961 Adıyaman doğumlu ve dört çocuk babası Nevzat Bayhan, İlköğrenimini Adıyaman'da, orta öğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamladı. Yükseköğrenimini ve yüksek mühendis unvanını İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde aldı. Aynı üniversitede Ekonometride doktora çalışması yaparken kazandığı burs ile ABD'ye gitti. Rutgers Üniversitesi'nde dil eğitimi, Stevens Institute Of Technology'de mastır ve doktora çalışması yaptı. Çeşitli medya kuruluşlarında kültür-sanat ağırlıklı programlar gerçekleştirdi; editörlük, köşe yazarlığı, yapımcılık, sunuculuk ve üst düzey yöneticilik yaptı. 2009 yılında Hürriyet Gazetesi tarafından yılın en iyi Kültür Bürokratı seçildi.

    Kurduğu Kültür AŞ Yayınlarıyla, 2009 ESKADER, 2010 Türkiye Yazarlar Birliği En İyi Kamu Yayıncısı, Avrupa Büyük kültür ödülü ve Uluslararası Millenium Ödülü'nü aldı. TUGEV (Turizm Geliştirme Vakfı) Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi, Dünya Panoramalar Birliği, Basın Yayın Meslek Birliği, Dil ve Edebiyat Derneği ve Yayımcılar Birliği gibi çeşitli sosyal ve kültürel derneklerde kurucu, üye ve yönetici olarak yer alan Bayhan, Şiir Derneği'nin kurucu başkanlığını da sürdürüyor. Bayhan'ın sosyal ve kültürel alanlarda yayınlanmış 7 kitabı bulunuyor.

    HABER 7




    Nevzat Bayhan AK Parti'den aday adayı Yorumları