Doğu Anadolu'da 611 köy yolu kapandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-11-2011 (11:57)   Son Mesaj: 03-11-2011 (11:57)    Cevap: 0    Gösterim: 477  

    03-11-2011

    Doğu Anadolu'da 611 köy yolu kapandı

    Doğu Anadolu'da 611 köy yolu kapandı


    Hafta başından bu yana yurdun neredeyse tamamını etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesi'nde 611 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İşte yurt genelinde kapanan köy yolları;

    Hafta başından bu yana yurdun neredeyse tamamını etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesi'nde 611 köy yolunda ulaşım sağlanamazken, Sivas'ta 293, Kayseri'de 193 köy yolu ulaşıma kapandı. Bursa'da ise halen 46 köy yolunun kapalı olduğu bilgisi verildi.
    Edinilen bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede, kar yağışı ve tipi nedeniyle Muş'ta 178, Erzurum'da 163, Bingöl'de 160, Erzincan'da 58, Tunceli'de 51 ve Ardahan'da 1 olmak üzere toplam 611 köy yolu ulaşıma kapandı.

    İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

    Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerden durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor. Erzurum'da son 24 saatte 3'i doğum olmak üzere 10 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

    Bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları, Erzurum'da eksi 9, Ağrı ve Kars'ta eksi 7, Ardahan'da eksi 4, Erzincan'da eksi 2 ve Iğdır'da 3 derece olarak ölçüldü.

    Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Erzurum'un yüksek kesimlerinde çığ riskinin bulunabileceğini belirterek, tedbirli olunması yönünde uyarıda bulundular.

    -SİVAS-

    Sivas'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle 293 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

    Sivas Valiliği Kriz Merkezinden alınan bilgiye göre, gece saatlerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 293 köy yolu ulaşıma kapandı. Zara ilçesine bağlı 2 köyde yolların kapalı olması nedeniyle taşımalı eğitim yapılamadı.

    Divriği-Arapgir Devlet yolunun Mursal ayrımı, Kangal-Gürün yolunun Kuşkayası ayrımı, Suşehri-Refahiye yolunun İmranlı ayrımı ve Altınyayla-Kangal yolu kar yağışı ve esinti nedeniyle ulaşıma kapandı.

    Yetkililer, kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü bildirdi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle 35 köye elektrik verilemediği, 7 yerleşim biriminin de haberleşme sisteminde arıza meydana geldiği kaydedildi.

    Kenti çevre illere bağlayan ana güzergahların ulaşıma açık olduğu, ancak yüksek kesimlerde ve rampalarda zaman zaman ulaşımın aksadığı belirtildi. Yetkililer, sürücüleri, özellikle Sivas-Malatya karayolunun Abdalboğan ve Yağdonduran, Sivas-Erzincan karayolunun Kızıldağ ve Seyfebeli, Sivas-Tokat karayolunun Çamlıbel, Sivas-Ankara karayolunun Yaraşbeli, Sivas-Kayseri karayolunun Koyuncu, Hanlı ve Beştepeler, Zara-Suşehri yolunun Geminbeli mevkilerinde dikkatli olmaları konusunda uyardı.

    -KAYSERİ-

    Kayseri genelinde aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle 193 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı.

    Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle Akkışla ilçesine bağlı 7 köy, Bünyan'a bağlı 14 köy, Develi'ye bağlı 10 köy, Pınarbaşı'na bağlı 90 köy ve 20 mezra, Sarız'a bağlı 20 köy ve 10 mezra, Sarıoğlan'na bağlı 6 köy, Tomarza'ya bağlı 13 köy ve Yahyalı ilçesine bağlı 3 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

    Açıklamada, kapanan toplam 193 köy ve mezra yolunun ulaşıma açılması için 7 ayrı ekibin aralıksız çalıştığı da kaydedildi.

    Bu arada, Kayseri'nin yüksek kesimlerinde bulunan ilçelerin merkezlerinde kar kalınlığının 50 santimetreyi bulduğu öğrenildi.

    -ORTA KARADENİZ'DE KIŞ

    Amasya, Ordu ve Sinop'ta kar nedeniyle 53 kapalı köy yolu bulunuyor. Bölgede kar yağışı etkisini sürdürürken, kapalı köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor.

    Amasya'da 5, Sinop'ta 37 ve Ordu'da 11 kapalı köy yolu bulunduğunu belirtilen yetkililer, söz konusu köy yollarının akşam saatlerine kadar açılmış olacağını belirttiler.

    -BURSA-

    Bursa'da, halen 46 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Bursa İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, Mustafakemalpaşa'da 12, İnegöl'de 10, İznik'te 10, Orhaneli'de 5, Osmangazi'de 3, Kestel'de 3, Nilüfer, Yenişehir ve Orhangazi'de 1'er olmak üzere, toplam 46 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

    Bu yerleşim birimlerinde 13 greyder, 4 bıçaklı kamyon, 13 binek aracı ve 70 adet personel ile yol açma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

    Bu arada, kar yağışının ardından bugüne kadar ulaşıma kapanan 200 köy yolundan, 154'ünün ulaşıma açıldığı öğrenildi.

    VAN, HAKKARİ VE AĞRI'DA KAR YAĞIŞI NEDENİYLE 317 KÖYLE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

    Kar yağışı ve tipinin etkisiyle Van'da 164, Hakkari'de 20, Ağrı'da ise 133 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

    Alınan bilgiye göre, dört gün önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 164 köyle ulaşımın sağlanamadığı Van'da, karla mücadele ekiplerince başlatılan yol açma çalışmaları devam ediyor.

    İl Özel İdaresi yetkilileri, yağışlı hava ve tipinin etkisini sürdürdüğü bölgelerde karla mücadele ekiplerinin çalışma yapamadığını belirterek, hava şartlarının düzelmesiyle yol açma çalışmalarına başlanacağını söyledi.

    Kar yağışının aralıklarla devam ettiği Başkale, Erciş ve Gürpınar ilçelerinde de belediye ekipleri ilçe merkezlerinde kar temizleme çalışması başlattı.

    Hakkari İl Özel İdaresi yetkilileri, kar nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarını açma çalışmalarına devam edildiğini vurgulayarak, çalışmalar kapsamında şimdiye kadar 111 köyle ulaşım sağlandığını, geri kalan 20 köy yolunun ise en kısa sürede ulaşıma açılacağını ifade etti.

    Kent merkezinde kapalı bulunan 15 mahalle yolu ise belediye ekiplerinin üç gün süren çalışması sonucu ulaşıma açıldı.

    Kent merkezinde 4, Doğubayazıt'ta 4, Diyadin'de 8, Eleşkirt'te 4, Taşlıçay'da 2, Tutak'ta 11, Patnos'ta 92, Hamur'da ise 8 olmak üzere 133 köyle ulaşım sağlanamayan Ağrı'da karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmaları devam ediyor.

    ZONGULDAK VE KARABÜK'TE 102 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

    Zonguldak ve Karabük'te kar yağışından 102 köy yolu ulaşıma kapandı.

    AA muhabirlerinin aldığı bilgiye göre, Zonguldak'ın ilçelerinden merkezde 21, Ereğli'de 18 ve Devrek'te 31 olmak üzere 70, Karabük'te de ilçelerden Eskipazar'da 10, Eflani'de 6, Yenice'de 4 ve Ovacık'ta 12 olarak 32 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

    İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü ekipleri, iş makineleriyle yolları ulaşıma açma çalışmalarını sürdürüyor.




    Doğu Anadolu'da 611 köy yolu kapandı Yorumları