Erdoğan, AK Partili gençlere sesleniyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-11-2011 (11:36)   Son Mesaj: 03-11-2011 (11:36)    Cevap: 0    Gösterim: 586  

    03-11-2011

    Erdoğan, AK Partili gençlere sesleniyor

    Erdoğan, AK Partili gençlere sesleniyor


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığınca parti genel merkezinde düzenlenen ''Vizyon 2023'' toplantısında konuşuyor.



    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı konuşmasından satır başları şöyle;

    Benim genç kardeşime eziklik asla yakışmaz, benim genç kardeşime öz güven eksikliği asla yakışmaz. Sizler hiç bir ülkenin gençlerinden geri değilsiniz. Siz en uzak yıldızları hedeflemelisiniz, siz dünyayı dönüştürmekle mükellefsiniz.

    Büyük düşünmenizi, büyük hedefler koymanızı ve o hedeflere yılmadan varmanızı istiyorum. Siz 2023'de dünyanın ilk 10'u içerisinde biz olacağız diyeceksiniz. olurmuyuz oluruz, bunun kararını vereceğiz. Biz 8 yıl önce Türkiye'yi 26'ıncı sıradan 17'inci sıraya çıkardık ve biz 2023'de ilk 10'un içinede girebiliriz.

    Sizlerden rica ediyorum 2023 hedeflerine en fazla sahip olacak olan sizlersiniz. 2013'de Göktürk uydumuzu yollayacağız. Bundan birileri rahatsız oluyor, siz bizi oralardan izleyeceksiniz diyorlar ama sizler bizi yılar yılı izlediniz.

    Türkiye'nin son 8 yılda yaşadığını önceki dönemlerde de yaşamış olsaydı ne olurdu diye soruyorum gençler. Bizden öncede böyle bir tablo olsaydı acaba Türkiye nerede olurdu. Bunu sorgulamanızı istiyorum. Faili meçhulleri sorgulayın, terörü sorgulayın, ekonomideki becerisizlikleri sorgulayın, bu millete demokrasiyi çok görenlerin, şiir okuyanların nasıl içeri tıkatıldığını sorgulayın, tek partili dönemin karanlık günlerini sorgulayın, bunların ülkeye ne ağır faturalar çıkardığını sorgulayın.

    Biz Türkiye aralıksız büyüsün diye 2023 yılı hedeflerini belirledik. Biz şu anda 2023'de 2 trilyon dolar milli gelir hedefliyoruz. Kişi başına düşen milli geliri 2023'de 25 bin dolar olarak hedefliyoruz. Biz 2023'de dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında nasıl yer alırız bunu hesaplıyoruz.

    2023 için yeni bir hedef koyduk ana muhalefet dalga geçti, biz şimdi ikinci bir 15 bin Km yol hedefi koyduk ve 2015'de de bitireceğiz.

    Biz göreve geldiğimizde sadece THY çalışıyorsu şimdi ise 6 hava yolu firması daha bu sektöre girdi biz bu sektöre rekabet getirdik,Artık havayolu seyahati kaymak takımının ulaşımı olmaktan çıktı herkesin rahatlıkla binebileceği bir ulaşım modeli oldu.

    Türk Hava Yolları dünyanın en büyük 7. şirketi haline geldi. 500 bin konut dedik dalga geçtiler, buyrun işte tablo ortada. şimdi biz 2023 için yeni 500 bin konut hedefini açıklıyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri 81 ilimizi kapsayacak. Biz şimdi yeni adaım atıyoruz hiç imkanı olmayan vatandaşı da bu konutlardan yararlandıracağız. Vatandaşlar bu noktada bize bir yardımcı olsa, şu ucubelerden kentleri temzileyebilsek. Ama alışkanlıklar ağırla iç içe yaşıyor vatandaşım, biz diyoruz ki benim vatandaşıma bunlar yakışmıyor. Biz diyoruz hayvalar için hayvan besleme tesislerine yönlendiriyoruz. Ama vazgeçmiyorlar. Biliyorum başaracağız, zamanla olacak.



    Yurtiçinde ve yurt dışındaki öğrencilere burs veriyoruz,
    Öğrencilerin barınma ihtiyacını giderdik,
    183 yeni yurt ve blok inşa ettik,
    Yurt dışındaki öğrencilerimize yurt inşa etmek için çalışmlara başladık,
    Kütapheneler konusunda devletin tüm birimlerini seferber ettik.







    Erdoğan, AK Partili gençlere sesleniyor Yorumları