Kartepe'de kaybolan iki kişiye ulaşıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-11-2011 (02:54)   Son Mesaj: 03-11-2011 (02:54)    Cevap: 0    Gösterim: 618  

    03-11-2011

    Kartepe'de kaybolan iki kişiye ulaşıldı

    Kartepe'de kaybolan iki kişiye ulaşıldı


    Kocaeli'nde Kartepe Dağı'na dün akşam saatlerine doğru gezmeye çıktıktan sonra kaybolan 2 kişi bulundu. Jandarma ve arama kurtarma ekiplerinin kayıpları arama çalışması sona erdi.

    Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan Kartepe'ye gelen Emre Sezer, ilçede arkadaşı Yılmaz Topal ile buluşarak Kartepe Dağı'na gezmeye çıktı.

    Uzun süre geri dönmeyen 2 kişiden haber alamayan Yılmaz Topal'ın ailesi, dün saat 15.00 sıralarında jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. Jandarma ise arama kurtarma ve itfaiye ekiplerinden yardım isteyerek dağda arama çalışmalarına başladı.

    İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, itfaiye ve AKUT ekipleri, Samanlı dağlarındaki Kartepe Kayak Merkezi Geyik alanının kuzeydoğu bölümündeki ormanlık alanda Sezer ve Topal'ı 939 metre yükseklikte Sislivadi mevkisinde buldu.

    Kaybolan kişilere, kar kalınlığı yaklaşık 2 metre olan bölgede yaya olarak ulaşan ekipler dönüşe geçti. Bölgede 2 metreye yakın kar bulunuyor.




    Kartepe'de kaybolan iki kişiye ulaşıldı Yorumları