Eğitim Bir-Sen 'kadına şiddete son' dedi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-11-2011 (00:56)   Son Mesaj: 03-11-2011 (00:56)    Cevap: 0    Gösterim: 466  

    03-11-2011

    Eğitim Bir-Sen 'kadına şiddete son' dedi

    Eğitim Bir-Sen 'kadına şiddete son' dedi


    Tokat Eğitim Bir Sen Hanımlar komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle okulları ziyaret ederek bayan çalışanlara gül dağıttılar.

    Aynı gün akşamı da öğretmenevinde de yüze aşkın kadın çalışanlarla yemekli programla bir araya geldiler. Eğitim Bir Sen hanımlar komisyonu okullarda yapılan ziyaretlerden kadın çalışanların çok memnun kaldıklarını bu anlamlı günde kendilerine yalnız bırakmayan Eğitim Bir Sen'e teşekkür ettiler.

    Eğitim Bir Sen Hanımlar Komisyonu Başkanı Sevil Alaçam sendika olarak bayan çalışanları yalnız bırakmadıklarını sürekli işyerlerinde ziyaret ettiklerini söyleyerek" Kadınlar günü, Anneler Günü gibi özel günlerde de bir araya geliyoruz.Kadın çalışanlarının sendikamıza yoğun ilgileri bizleri memnun etmekte' dedi.

    Sevil Alaçam "Biliyoruz ki Erkek egemen toplumların kadını kullanmak için; bazen köle, bazen ucuz işçi, bazen reklâm aracı bazen de ticari malzeme olarak görmesinin sonucu yeni sorunlar baş göstermiştir. Kadınlar arasına ayrımcılık sokularak, kadınlar kendi aralarında kategorize edilerek sorunlarının çözülmesi ötelenmekte ve sorunlardan hâkim güçler kendileri lehine yeni hareket alanları kazanmaktadır. Bu noktada kadınların sorunlarının çözümünde inisiyatifi kendi eline almasına ihtiyaç vardır. 8 Mart Kadınlar Günü'nü bir fenomen olmaktan çıkaracak iradeyi yine kadınların ortaya koyması, her türlü ayrımcılığa ve ayrıcalığa karşı çıkması gerekmektedir"dedi .

    Alacam "Eşitlik, adalet ve özgürlük kavramlarını anlamsızlaştıran dayatmacı ve baskıcı uygulamalar ise toplumu manipüle etmek için kullanılan tetikçi, karargah medyası ile kamuoyu nazarında meşrulaştırılmaya çalışılmıştır. Başı örtülü bayan vekile meclisteki yemin töreninde bir siyasi parti eski başkanının "Bu kadına haddini bildirin!" çıkışı ve devamında cereyan edenler ile TBMM'nin Üniversite girişlerinde yaşanan dramı sonlandırmak için yasa çıkarmasını "411 El Kaosa Kalktı" diye sunan yaklaşım aynı bakış açısının ürünüdür. Kız çocuklarının okullaşması için "Haydi Kızlar Okula!" ve benzeri sembolik kampanyalarla işgüzar görünen devlet, Üniversite kapılarındaki başörtülü kızları turnikelere sıkıştıran trajediden vazgeçmeli, bağnazlığından kurtulmalıdır. Eğitim üniformal bir faaliyet olmaktan çıkmalı, eğitim ve çalışma hayatını engelleyen tüm dayatmalar son bulmalıdır."diye konuştu.




    Eğitim Bir-Sen 'kadına şiddete son' dedi Yorumları