Gül, hayırseverlere plaket verdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-10-2011 (21:54)   Son Mesaj: 03-10-2011 (21:54)    Cevap: 0    Gösterim: 526  

    03-10-2011

    Gül, hayırseverlere plaket verdi

    Gül, hayırseverlere plaket verdi


    Denizli'de eğitime destek veren hayırseverlere plaket veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Herkes gelip geçicidir.

    Bu kubbede hoş seda bırakmak önemlidir. İnsanların yaptıkları iyilikler tanınır, teşvik edilirse arkasından daha çok gelir" dedi.

    Cumhurbaşkanı Gül, Karahayıt Colossae Otel'de düzenlenen yemek ve plaket törenine katıldı. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Erdoğan ve Mithat Ekici, 11. Motorize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, bugün milletvekili aday adaylığı için Denizli Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Nihat Zeybekci, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, işadamları, sivil toplum örgüt temsilcileri ve hayırseverlerin katıldığı yemekte, Cumhurbaşkanı Gül'ün masasında 1997 yılında şehit olan Pilot Teğmen İbrahim Öztürk'ün babası Türkiye Harp Malülleri Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Emin Öztürk de yer aldı.
    VALİ ERKMEN
    Eğitime destek veren hayırseverlere plaket verilmesi töreninin açılış konuşmasını yapan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, yaklaşık 16 yıl sonra cumhurbaşkanını Denizli'de görmek ve misafir etmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Ziyaretiniz Denizli için moral, güç olmuştur. Denizli birlik beraberlik içerisinde sayın bakanımızın öncülüğünde hep birlikte tüm milletvekili, kamu yöneticileri, yerel yöneticiler, vatandaşlar büyük bir kalkınma hamlesindedir. Bulunduğu çıtayı yükseltmeyi hedefliyor. Yılda2.5 milyar dolar ihracat yapan ilimizde, sanayi sektörü yanında en önemli özellik de hayırseverliktir. Hayırseverlerimiz eğitime yaptıkları destekle büyük bir boşluğu doldurmaktadır.

    Bütün hayırseverlerimize şükranlarımız arz ediyoruz. Türkiye Okuyor kampanyasına verdiğiniz desteği biliyoruz. Bu anlamda da bu güzelliği bu akşam hayırseverlerimizle paylaştığınız için şükranlarımızı sunuyoruz. Denizli'yi şereflendirdiniz, tüm Denizli adına şükranlarımızı arz ediyoruz" dedi.

    BAKAN KAVAF
    Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ise, "Sayın cumhurbaşkanımızın Denizli'ye gelişleri bizi şereflendirmiştir. Denizlililer adına şükranlarımı sunuyorum. Denizli, sayın cumhurbaşkanımızı konuk etmekten gurur duyuyor. Denizli, Türk ekonomisi içinde önemli bir aktör haline gelmiştir. 2.5 milyar dolarlık ihracat ve ülkeye kazandırdığı katma değerle ülkenin lokomotif şehirlerinden biri. Sanayicisi, turizmcisi, çiftçisi esnafıyla Denizli'yi dünyada parlayan bir yıldız haline getirmek için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Tüm bu süreçlerde desteğinizi arkamızda hissettik. Cumhurbaşkanımızın Denizli'ye teşrifleri bize güç vermiştir" dedi.

    CUMHURBAŞKANI GÜL
    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Denizli'ye 16 yıl aradan sonra bir cumhurbaşkanı seyahatinin gerçekleştiğini belirterek, "Arzu ediyorum ki bütün şehirlerimiz cumhurbaşkanlarını görsünler. Çünkü aynı zamanda bu tüm illerimize bir moral oluyor. Devlet başkanının olması, motivasyon, dayanışma oluyor. Denizliye geçen yıl gelecektim ama sağlık sorunlarından dolayı gelemedim" dedi. Denizli'ye en son gelişinin üstünden çok vakit geçtiğini, şehre girerken bile Denizli'deki değişiklikleri görmenin mümkün olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Uzaktan da olsa değişiklikleri takip ediyorum. Şehrin yapılaşması ile ilgili problemleri biliyordum ve çözümü için destek verdim. Belli bir süre sonra şehirlerimizin nasıl değiştiğini göreceğiz. Ama Denizli, Türkiye'nin farklı şehirlerinden biri. Ülkemizin her şehrinin kendine has özelliği var. Her karış vatan toprağı bizim için değerlidir. Denizli'nin de kendine has özelliği var.

    Bunun en önemlisini burada gördük. Çok değerli müteşebbis ve işadamları ve hayırseverlere takdim
    ettiğimiz armağanlar, onların yaptıklarını takdir ettiğimizin göstergesi. İnsanların hayır yapabilmesi, kendi birikimlerinden başkası için de ayırabilmesi için kazanması gerekir. Ancak kazananlar bunu yapabilir. O şehrin canlılığı, müteşebbis ruhu ve azimli kararlı olması lazım. Bu vasıfları denizli taşıyor. Kendine güvenen öz güveni olan marka şehirlerimizden birisi. Tüm illerimizin böyle olmasını gönül istiyor. Şehirlerimiz başarıyla yarışıyorlar" diye konuştu.

    "DENİZLİ'NİN 2.5 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPMASI, ANADOLU KENTİNİN BAŞARISIDIR"
    Denizli'nin bu başarısının Türkiye'ye örnek olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bundan kıvanç duyuyoruz, hepinizi tebrik ediyorum. Sadece sanayi değil, turizm, tarım madencilik ve diğer alanlarda da çok büyük başarıların olduğunu biliyoruz. Denizli'nin 2.5 milyar dolar ihracat yapması, Anadolu kentinin başarısıdır. 1 milyon üzerinde turistin gelmesi başlı başına bir başarıdır" dedi. Ekonomik krizin Tüm Türkiye'yi etkilediği gibi Denizli'yi de etkilediğini belirten Cumhurbaşkanı Gül,
    "Yapılabilecek şeylerle ilgili hep beraber bazı kararlar aldık. Memnuniyet verici olan; bu krizden en çabuk çıkan ülke Türkiye olduysa, Denizli de en çabuk çıkan il oldu. Bunu rakamlarla takip ediyoruz. Bundan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Bu kadar fabrikayı açmak, bu kadar istihdam etmek kolay değil. Bunların giderleri, devlet hazinesinden karşılanmıyor. Sizler kendi şirketlerinizi yöneteceksiniz, idare edeceksiniz kazanacaksınız ve kazandıklarınızdan maaş ödeyeceksiniz. Bütün bunları dengelemek ve sonunda hüzünlü olmadan hepsinin maaşlarını alması sizin becerinizdir. Ne kadar iftihar etseniz azdır. Sizler kazanacaksınız, kazandıracaksınız. Vergi ödüyorsunuz, ihracat yapıyorsunuz. En hayırlı insanlar olarak görevini en iyi şekilde yapıyorsunuz. Kamunun size sağladığı olanaklar önemlidir. Gittiğim yerde valilere o ilde 'uyum nasıldır' diye sorarım. Uyum yoksa herkes bir tarafa çekiyor. Denizli'de bunu sorduğumda bu anlamda güzel bir armoninin ve çalışma ortamı olduğunu gördüm. Bu büyük bir sinerji oluşturmaktadır" diye konuştu.

    Pamukkale Üniversitesi'nin epeyce eski bir üniversite olduğunu belirten Gül, "Bu üniversiteler açılırken kendiliğinden açılmadı. Şehrin ileri gelenleri siyasetçileri Ankara'ya ne kadar gidip gelmişlerdir. Üniversiteler açılınca şehirden kopuk olmamaları gerekir. Bilim yuvası olurken şehre ve ülkeye büyük katkısı olmalıdır. İş hayatının üniversiteden yararlanması önemlidir. Üniversite ve odalar hep beraber kurduğu teknoparktan herkes faydalanmalı" dedi.

    "KALKINMA AJANSI VE TEKNOPARKLARDAN ÇOK İYİ FAYDALANMAK GEREKİR"
    Üretimlerde klasik sistemlerle devam edilmemesi gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "Geliştikçe üretilen de farklılaşacaktır. O bakımdan Türkiye zenginleşirken ve gelişirken üretimi ve üretim şekli değişecektir. Buna göre kendimizi organize etmezsek sonra sıkıntı çekeriz. Kalkınma ajansı ve teknoparklardan çok iyi faydalanmak gerekir. Her türlü bilgiyi almak gerekir. 30 sene sonra nasıl bir gelişme olacak kalkınma ajanslarının bunu göstermesi gerekir. Onlar kurulurken çok titizlik gösterildi.

    Denizli için de bu katkı sağlayacaktır. Yabancıları da davet edin onlarla ortaklık kurmaktan çekinmeyin. Yeni dallara girmeniz gerekir. Sizin gibi dinamik olan bir şehir bunları kendi içinde tartışıp gerekeni yapıyorduk" ifadelerini kullandı.

    Denizli'nin toprakların çok bereketli olduğunu belirten Gül, "Ne ekseniz, ne dikseniz karşılık veriyor. Bilerek tarım yapmak daha çok getiri sağlamaktır. Pamukkale'nin travertenleri dünyanın başka bir yerinde yok. Bu da, Allah'ın verdiği ayrı bir hazine ve nimet. Sadece Türkiye'de ve Denizli'de olması jeolojik oluşumda büyük bir hazinedir. Buna da iyi sahip çıkılması ve turizme kazandırılması gerekir. İnsanların daha uzun vadeli onlara hizmet sunacak imkanların sağlanması şüphesiz ki Denizli'nin her
    bakımdan kalkınmasına büyük hizmet edecektir" dedi.

    Kayseri'de de insanların birbirleriyle hayırseverlikte yarıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Eskiden herkes eviyle bağıyla bahçesiyle yarışırdı. Şimdi hayırseverlikte yarışıyor. Denizli'yi biliyordum ama bu konuda bu kadar ileri olduğunu bu konuda gerçekten büyük fedakarlıklar yapıldığını bilmiyordum. Bütün hayırseverlerimizi tebrik ediyorum. Bunlar sizi onurlandıracaktır. Herkes gelip geçicidir. Bu kubbede hoş seda bırakmak önemlidir. İnsanların yaptıkları iyilikler tanınır, teşvik edilirse arkasından daha çok gelir. Toplum olarak insanlık için iyi şeyler yapanları takdir etmemiz ve örnek almamız gerekiyor. Denizli bu konuda istisna bir şehir" dedi.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hayırseverler Orhan Abalıoğlu, Mustafa Kaynak, Hüseyin Erikoğlu, Nevzat Karaalp, Hulusi Kulaklı, Necdet Kabaklıoğlu, Musa Kazım Manasır ve Yaşar Kımıl'a eğitime verdikleri desteklerden dolayı plaket verdi.




    Gül, hayırseverlere plaket verdi Yorumları