Erdoğan, AP'nin raporuna sert çıktı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-10-2011 (21:34)   Son Mesaj: 03-10-2011 (21:34)    Cevap: 0    Gösterim: 576  

    03-10-2011

    Erdoğan, AP'nin raporuna sert çıktı

    Erdoğan, AP'nin raporuna sert çıktı


    Başbakan Erdoğan, Türkiye'deki basın özgürlüğünün eleştirildiği Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye raporuna sert tepki göstererek "Onlar rapor hazırlamakla, biz istediğimizi yapmakla görevliyiz" dedi.

    Erdoğan, "Bu raporda denge diye bir şey söz konusu değil. Kusura bakmasınlar; hazırlayanların da dengeli olduğuna inanmıyorum" diye konuştu. Erdoğan, bu konuda Türkiye'nin bir adım atmasına da gerek olmadığını belirterek, "Onlar rapor hazırlamakla görevli, biz de bildiğimizi okumakla görevliyiz" dedi.

    Başbakan Erdoğan, Sırbistan Başbakanı Mirco Cvetkoviç ile Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlediği ortak basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun raporunda, Türkiye'deki basın özgürlüğü, gazetecilerin tutuklanması ve tutukluluk sürelerine ilişkin eleştirilerinin sorulması üzerine şunları kaydetti:

    "Avrupa Parlamentosu raporuyla alakalı sorunuza nasıl cevap versem diye düşünüyorum. Çünkü Türkiye'den bu kadar uzak, Türkiye'yi bu kadar tanımayan, Türkiye'yi bu kadar bilmeyen, kimler hazırlamışsa bu raporu, tamamen sipariş üzere hazırlanmış bir rapor olarak görüyorum. Bu raporda denge diye bir şey söz konusu değil. Kusura bakmasınlar; hazırlayanların da dengeli olduğuna inanmıyorum. Çünkü Türkiye'deki basın özgürlüğünü o ifadeler ortaya koyamaz. Çünkü o ifadeler, Türkiye'deki basın özgürlüğünüanlatmıyor.

    Dolayısıyla şu anda Türkiye'de basın mensubu olup da içeride olanlar, 27 kişidir; hiçbir tanesi yazdığından dolaylı, hazırladıkları haberden dolayı içeri girmemiştir. Bunların tamamının da içeri giriş sebepleri, nedenlerini söylüyorum ben; terör örgütleri ile ilişkiler, hükümet yıkmaya yönelik attıklar adımlar. Yazdıkları ile hiç alakası yok. Bu tür organize suçlara yönelik adımlar... Dolayısıyla ülkemizin gerçeklerini yansıtmaktan tamamen uzak bir Avrupa Parlamentosu raporu.

    Doğrusu ben Avrupa Parlamentosu'nun bu raporuna başka söyleyecek bir ifade bulamıyorum. Ama çok çok üzgünüm. Adil ve objektif bir rapor olduğunu söylemek mümkün değil."
    Bir gazetecinin bu rapora karşı Türkiye'nin ne gibi adımlar atacağını sorması üzerine ise Erdoğan, "Herhangi bir adım atmamıza gerek yok zaten canım. Onlar rapor hazırlamakla görevli, biz de bildiğimizi okumakla görevliyiz. Olay bu kadar basit" diye konuştu.




    Erdoğan, AP'nin raporuna sert çıktı Yorumları