Ali Kalkancı, Japon postuyla 'uçurmuş'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-10-2011 (20:54)   Son Mesaj: 03-10-2011 (20:54)    Cevap: 0    Gösterim: 641  

    03-10-2011

    Ali Kalkancı, Japon postuyla 'uçurmuş'

    Ali Kalkancı, Japon postuyla 'uçurmuş'


    Sahte şeyh Kalkancı'nın, 28 Şubat döneminde, Japonya'dan getirilen ve içinde elektronik aksam bulunan bir postu zikir ayinlerinde hareket ettirerek insanları etkilediği iddia edildi

    Abdurrahman Şimşek'in haberi
    Gölcük Donanma Komutanlığı'nda askeri casusluk soruşturması kapsamında yapılan aramalarda ele geçirilen istihbarat notlarında 28 Şubat döneminde sahte şeyh Ali Kalkancı'nın, insanları etkilemek için Japon malı yürüyen bir postu zikir ayinlerinde kullandığı yer aldı.

    Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli bir binbaşının Batı Çalışma Grubu (BÇG) için hazırladığı istihbarat notlarında yer alan bilgilere göre 28 Şubat'ı kurgulayanlar, Ali Kalkancı'yı şeyh yapmak için bir plan hazırladı. Plan için Japonya'dan ithal edilen uzaktan kumandalı post kullanıldı. Ali Kalkancı 28 Şubatçıların kendisine verdiği bu postu, zikirlerde kolundaki saat vasıtasıyla hareket ettirerek kendisini izleyen cemaat nezdinde saygınlık kazandı.

    'HOCA POSTU CANLANDIRDI'

    Cemaat üyeleri, titreşim sistemiyle ağır ağır hareket eden postu görünce şaşkına döndüler ve "Hoca, ölmüş hayvanın postunu bile canlandırdı. O da zikir ediyor" diyerek Ali Kalkancı'nın müridi oldular. Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz'le adı anılan Fadime Şahin de bu dönemde Kalkancı'nın müridi oldu. Post olayıyla ilgili istihbarat notlarında adı geçen Tuncay Güney de SABAH'a yaptığı açıklamada, Kalkancı'nın elektronik bir post kullanarak müritlerini etkilediğini doğruladı. Gölcük'teki istihbarat notları arasında sahte şeyh Ali Kalkancı ile Aczmendi tarikatı şeyhi Müslüm Gündüz ve Fadime Şahin'le ilgili bilgilere de rastlandı.

    SABAH'ın edindiği bilgilere göre Gölcük'te ele geçirilen belgeler doğrultusunda Özel Yetkili Savcı Fikret Seçen, casusluk ve şantaj soruşturmasından ayrı "28 Şubat soruşturması" adı altında yeni bir soruşturma başlattı.

    2011/... numara ile kaydedilen yeni soruşturma kapsamında Gölcük'te ele geçirilen pek çok istihbarat notu, belge, dijital arşiv görüntüleri ve VHS kasetler inceleniyor.

    ERBAKAN'LA İLGİLİ FİŞLER

    Dijital arşive aktarılmış görüntülerde ve VHS kasetlerde merhum Necmettin Erbakan ile 2001'de trafik kazasında hayatını kaybeden İskenderpaşa Cemaati Lideri Mahmut Esat Coşan ve İsmailağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun gizlice çekilmiş görüntülerinin bulunduğu öğrenildi. Erbakan'ın çocukları ve damatlarıyla ilgili ayrıntılı biyografik istihbarat raporlarının da Gölcük'te bulunan belgeler arasında yer aldığı kaydedildi.




    Ali Kalkancı, Japon postuyla 'uçurmuş' Yorumları