İstanbul'da tefecilik operasyonu 10 gözaltı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-10-2011 (20:58)   Son Mesaj: 03-10-2011 (20:58)    Cevap: 0    Gösterim: 625  

    03-10-2011

    İstanbul'da tefecilik operasyonu 10 gözaltı

    İstanbul'da tefecilik operasyonu 10 gözaltı


    İstanbul'da bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda tefecilik, yağma, adam kaçırma ve iş yeri kurşunlama gibi suçlara karıştıkları öne sürülen 12 kişi gözaltına alındı.

    Alınan bilgiye göre, yapılan ihbarlar ve şikayetçilerin ifadelerini değerlendiren Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ''yağma'' suretiyle haksız kazanç elde eden, kurşunlama eylemleri gerçekleştiren ve bazı üyeleri daha önce yakalanarak cezaevine gönderilen suç örgütünün diğer üyelerinin faaliyetlerini sürdürdüğünü tespit etti.
    Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Eyüp, Arnavutköy, Şişli ve Esenler'de belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 1 kuru sıkı tabanca, 11 fişek, 1,5 gram esrar ile 12 senet ele geçirildi.

    İstanbul'un Gaziosmanpaşa, Şişli ve Esenler ilçeleri ile Tekirdağ'da yağma, adam kaçırma, iş yeri kurşunlama, tefecilik ve tehditle tahsilat gibi suçlara karıştıkları öne sürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 23 Ekim 2010'da Gaziosmanpaşa, Eyüp, Bayrampaşa ve Fatih'te düzenlenen operasyonlarda 86 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden, suç örgütünün elebaşı olduğu öne sürülen K.Ç. ile oğlunun da aralarında bulunduğu 37'si tutuklanmıştı.




    İstanbul'da tefecilik operasyonu 10 gözaltı Yorumları