Rektör istifa edince öğrenciler göbek attı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-10-2011 (20:56)   Son Mesaj: 03-10-2011 (20:56)    Cevap: 0    Gösterim: 470  

    03-10-2011

    Rektör istifa edince öğrenciler göbek attı

    Rektör istifa edince öğrenciler göbek attı


    Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, CHP Milletvekilliği aday adaylığı için emeklilik dilekçesi verince, üniversitede bir grup öğretim üyesi ve öğrenci davul ve zurna çalıp göbek attı.

    Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, CHP"den milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti. Üniversitenin senato toplantı salonunda düzenlendiği basın toplantısında kararını kamuoyuyla paylaştığı sırada bir grup öğretim üyesi ve öğrenci davul çalıp göbek attı.

    Eski Eğitim Fakültesi"nin toplanan bir grup öğretim üyesi ve öğrenciler, rektörün istifasını davul çalıp göbek atarak kutladı. Eğitim Fakültesi eski öğretim üyelerinden merhum Yrd. Doç. Dr. Emin Baydil"in vasiyeti üzerine toplandıklarını söyleyen öğretim üyeleri, Rektör Prof. Dr. Bahri Gökçebay"ın siyasi görüşleri nedeniyle kendilerine baskılar yaptığını, sürgünlere gönderdiğini iddia etti. Rektör Prof. Dr. Gökçebay"ın istifasını kutlayan grup adına konuşma yapan Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı, merhum arkadaşları Yrd. Doç. Emin Baydil"in, rektörün üniversiteden ayrıldığı gün davul zurna çaldırın vasiyeti olduğunu söyledi. 4 yıldır devam eden dönemi değerlendirmek ve bu kabusun bitmesi üzerine buraya geldik.

    4 yıl boyunca insanlık dışı birçok eyleme tanık olduk ve bir çok mağduriyet yaşadık. Sürgünler oldu. Sözleşmeler iptal edildi. Daha buna benzer bir çok olay yaşadık. Bu yaşadığımız olaylar neticesinde kimi arkadaşlarımızı kaybettik kimi arkadaşlarımız hastalıklara yakalandı. Demokrasi, hukukun, üstünlüğünün, insan haklarının günümüzde en üst düzeye çıktığı bir dönemde bir üniversite yaşananları ancak davul-zurna ile teneke çalarak protesto edebilirdik." dedi.

    Üniversitenin senato toplantı odasında CHP"den milletvekilliği adaylığı için istifa kararını açıkladığı basın toplantısında davul zurnalı protesto edilmesini bir soru üzerine değerlendiren Rektör Gökçebay, "Yapsınlar tabii demokratik bir haktır. Keşke bütün fakülte ve yüksek okullarımız inandıkları konular nedeniyle böyle yapabilsinler. Özgür ve demokratik bir üniversite bu olması normaldir. Bu davul zurna çalmayı benim arkamdan çalma olarak değerlendiriyorum. Hiç önemli değil. İnsanlar hakkında herşey söylenebilir. Yeter ki, rencide edici ve hakaret içermesin." şeklinde konuştu.

    Rektör istifa edince öğrenciler göbek attı

    Rektör istifa edince öğrenciler göbek attı





    Rektör istifa edince öğrenciler göbek attı Yorumları