CHP İstanbul il yönetiminden 5 istifa daha   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-10-2011 (18:37)   Son Mesaj: 03-10-2011 (18:37)    Cevap: 0    Gösterim: 516  

    03-10-2011

    CHP İstanbul il yönetiminden 5 istifa daha

    CHP İstanbul il yönetiminden 5 istifa daha


    CHP İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven'in ardından 5 yönetim kurulu üyesi daha istifa etti.

    Örgütlenmeden sorumlu CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ziya Disanlı, partinin il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, kendisiyle birlikte İl Sekreteri Havva Aydın, mali ve idari işlerden sorumlu CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yüksel Pektezel, il yönetim kurulu üyeleri Ahmet Arif Bağlıca ile Necla Türkoğlu'nun görevlerinden ayrıldıklarını açıkladı.
    Disanlı, İl Yönetim Kurulu olarak 4 Şubat'ta göreve getirildiklerini hatırlatarak, ''Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde iktidar yürüyüşümüzde tüm enerjimizi, birikimimizi bu sürece katmak üzere bu onurlu görevi üstlendik. Bizler partimizi çok seviyoruz. Ülkemizi karanlığa sürükleyen AKP iktidarına 'dur' demek için partimizdeki görevimizin sorumluluğunu çok iyi biliyoruz'' dedi.

    CHP İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven'in göreve gelmelerinin 32. gününde istifa ettiğini anımsatan Disanlı, ''İl Başkanımız ayrılış gerekçesini partimize olan bağlılığına yakışır üslupla 'genel merkezimizle yönetim anlayışı uyuşmazlığı' şeklinde özetlemiştir. 8 ve 9 Mart tarihlerinde basın ve malum internet medyasına düşen gerçek dışı, saygısız, seviyesiz, partimize yakışmayan üslup özellikli haberler bizleri çok üzmüştür'' diye konuştu.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in başdanışmanı olduğunu söyleyen Uğur Afacan'ın iddialarını aktaran Disanlı, ''Keşke bu sorumsuz ve saygısız kişi, bu gerçek dışı, seviyesiz üslup ve davranışlarına parti büyüklerimizi karıştırmasaydı ya da parti büyüklerimiz bu kişiyi yalanlayabilselerdi'' ifadesini kullandı.

    Kendileri için değil, yıllarca partileri için çalıştıklarını vurgulayan Disanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    ''(Gürsel Tekine'e karşı bir örgütlenme) şeklinde bir söz ve kuşku, partimizin içinde bulunduğu tehlikeyi, kişisel örgütlenme zihniyetini sergilemektedir. Böyle bir durum söz konusu olamaz. Partiyi, yönetimiyle birlikte sadece 32 gün görevde kalabilen Nebil İlseven'e bırakmamak yaklaşımı, partiyi bireysel bir mülkiyet ve değer görme ile kişisel menfaat beklentilerini ve telaşını ifade etmektedir. Eyüp, Sarıyer gibi seçimlerde ciddi performans gösteren ilçelerimizle birlikte Beyoğlu ilçe yönetimlerine karşı olmak gibi genel merkez adına basına görüş belirtmek parti ahlak ve disiplinine uymaz.''

    -''İL BAŞKANLIĞINI FİİLEN UĞUR AFACAN YÜRÜTMEK İSTEMEKTEDİR''-

    Disanlı, ilçe yönetim kurullarında boşalan başkanlık atamaları için il başkanlığının tamamen devre dışı bırakılmak istendiğini savunarak, ''İl yönetim kurulunun çalıştırılmadığı zaten basına verdikleri 'Partiyi Nebil İlseven'e mi bırakacaktık' sözleriyle tescillenmiştir. İl başkanlığını fiilen Uğur Afacan yürütmek istemektedir'' diye konuştu.

    Ziya Disanlı, il başkanlığına vekil ataması yapılmasının tüzük ve genelge hükümlerine uymadığını ileri sürerek, şöyle devam etti:

    ''Sayın Genel Başkan Yardımcımızın bugün ilimize gönderdiği yazıda, 9 Mart tarihli İl Yönetim Kurulu kararımıza istinaden il başkanlığına vekalaten bir yönetim kurulu üyesinin görevlendirildiği belirtilmektedir. Ancak 9 Mart'ta İl Yönetim Kurulu toplanmamış ve böyle bir karar almamıştır. MYK üyelerimiz yanlış bilgilendirilmiştir.''

    Genel merkezdeki bireysel örgütlenme anlayışını büyük bir tehlike olarak gördüklerini dile getiren Disanlı, şunları kaydetti:

    ''Biz il yöneticileri olarak, İstanbul gibi her açıdan önemli bir örgütümüzün bu anlayışla yönetilemeyeceğine inanıyoruz. İktidar yürüyüşümüzü engelleyecek bu zihniyetin sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından değerlendirilerek İstanbul il yönetimimizin yeniden sağlıklı olarak yapılandırılmasını kolaylaştırmak üzere il yönetiminden istifa ediyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz, Cumhuriyet Halk Partisinde sonuna kadar kalacağız. Partimizin iktidar yürüyüşüne bir nefer olarak devam edeceğiz.''

    Bir soru üzerine Disanlı, ''Yönetim kurulumuzda toplam 20 kişi var. Atama yönetimiz biz, yedeklerimiz yok. Dolayısıyla da yönetim kurulumuz, parti tüzüğümüz gereği yönetimden bir kişi dahi istifa ettiği için düşmüş durumdadır. Tam sayının bir eksiği olduğunda yönetim kurulu düşmektedir. Dolayısıyla genel merkezimiz, önümüzdeki MYK toplantısında muhtemelen yeniden bir yönetim ataması yapacaktır'' şeklinde konuştu.




    CHP İstanbul il yönetiminden 5 istifa daha Yorumları