Çamaşır yıkamaya gidip, okuma yazma öğrendiler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-10-2011 (17:59)   Son Mesaj: 03-10-2011 (17:59)    Cevap: 0    Gösterim: 501  

    03-10-2011

    Çamaşır yıkamaya gidip, okuma yazma öğrendiler

    Çamaşır yıkamaya gidip, okuma yazma öğrendiler


    Mardin’in Midyat ilçesinde, muhtaç aileler için hizmete sunulan çamaşır makineleri sayesinde bayan kursiyerler, haftanın her günü çamaşırlarını ücretsiz yıkarken, aynı zamanda okuma-yazma, trikotaj, taş işleme, dikiş-nakış öğrenebiliyor.

    Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM)"nde kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) katkılarıyla muhtaç ailelerin hizmetine sunulan çamaşır makineleri ile kıyafetlerini yıkayan vatandaşlar bu vesile ile okuma-yazma öğreniyor.
    Kursiyerler, sertifikalarını İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Deniz"in elinden aldı. Kursiyerlere ayrıca SYDV tarafından hazırlanan yardım paketleri verildi.

    Okuma-yazma kursuna katılan 25 kursiyerden 9"u başarıyla eğitimi bitirdiler. Kursiyerler sertifikalarını İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Deniz"in elinden aldı. Duygulu anların yaşandığı törende kursiyerlerin çocuklarıyla katılması dikkat çekti.

    Konuyla ilgili konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Deniz, "Kaymakamlık bünyesinde faaliyetlerini sürdüren bir yer. Fakir insanlarımız kıyafetlerini kendi imkânlarıyla yıkayamadığı için kaymakamlık bir yer temin etmiş. Bir taraftan kıyafetlerini yıkayan bayanlar, diğer taraftan okuma-yazma öğreniyor, bir kısmı taş işleme sanatı öğreniyor ve diğer hizmetlerden yararlanıyor. Bu, toplumumuz açısından çok önemli." dedi.

    Taş işleme sanatını işaret eden Deniz, "Taş işi adam işidir dediğimiz işleme sanatı şimdi artık burada hem okuma-yazma öğrenmiş hem de bu güzel sanatı ortaya çıkarmışlar. Şu anlaşılıyor ki imkânlar sağlandığı zaman insanlarımız hepsini becerebiliyor.

    Nasıl ki Midyat, her dilin merkezidir; Kürt, Arap, Süryani, Yezidi toplulukları bir arada barındırıyorsa buradaki güzellikler aynı şekildedir. Hoşgörü toplumumuzun kendisidir. Bu güzellikleri başardığımız takdirde, hoşgörü birlik beraberlik ve kardeşliğimiz pekişecektir." şeklinde konuştu. Deniz, ayrıca, kursta başarı gösteren kursiyerleri tebrik etti.

    Kursiyerlerden 7 çocuk annesi Adalet Berke, "Bu yaştan sonra okuma-yazmayı öğrendiğim için çok mutluyum. Arkadaşlarım adına da çok mutlu oldum. Burada muhtaç ailelere yardım yapılmasından dolayı da memnunuz. Çok güzel eserler çıkartıyoruz. Bizler bu imkânları sağlayanlara teşekkür ederiz. Çok mutluyuz." diye duygularını dile getirdi.

    Haftanın her günü muhtaç aileler kıyafetlerini yıkamaya gelebiliyor. Türkiye"de başka hiçbir vakıfta böyle bir uygulama yapılmadığını belirten yetkililer, ÇATOM"da yeni kurslar açmak için çalışma başlatacakları belirtiliyor.

    Sertifika dağıtım töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Deniz"in yanı sıra SYDV Müdürü Orhan Günel, HEM Müdürü Sevgi Oğuz, ÇATOM Müdürü Gülten Erol, kursiyerler ve vakıf görevlileri hazır bulundu.

    ÇATOM"da SYDV tarafından muhtaç aileler yararına 20 çamaşır makinesi hizmete sunuldu. Haftanın her günü vatandaşların hizmetinde olan merkezde, Kaymakamlık tarafından muhtaç vatandaşlar yararına Halk eğitim Merkezi ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğü katkılarıyla okuma-yazma, taş atölyesi, biçki dikiş-nakış, trikotaj ve bilgisayar kursları veriliyor.




    Çamaşır yıkamaya gidip, okuma yazma öğrendiler Yorumları