AB Genel Sekreteri de AK Parti'den aday adayı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-10-2011 (17:36)   Son Mesaj: 03-10-2011 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 678  

    03-10-2011

    AB Genel Sekreteri de AK Parti'den aday adayı

    AB Genel Sekreteri de AK Parti'den aday adayı


    Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır, 12 Haziranda yapılacak genel seçimde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

    Büyükelçi Bozkır, 38 yıl 6 ay süreyle görev yaptığı devlet hizmetinden ayrılmanın "kendisi için kolay verilmiş bir karar olmadığını" belirtti.
    Bozkır, "Ancak, ülkemizin bütün dünyada birçok açıdan gerçekten gıpta ile izlendiği bir dönemde, bu noktaya gelinmesinin gerçek mimarı olan Sayın Başbakanımızın teveccühüne mazhar olmaktan ve böylesine önemli, sorumluluk ve özveri isteyen bir görevi üstlenebilecek olmaktan dolayı gurur ve heyecan duyuyorum" diye konuştu.

    Büyükelçi Bozkır, "Türkiye'yi önümüzdeki yıllarda bugünkü iftihar edilecek düzeyinin de ilerisine taşıma hedefine ulaşılmasına, dış politika konusundaki deneyimimle TBMM çatısı altında hizmet etmek benim için bir onur olacaktır" dedi.



    VOLKAN BOZKIR KİMDİR?

    Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanlığı"nda 38 yıl 6 ay süreyle;

    Yurtdışında, Stuttgart Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu, Bağdat Büyükelçiliği Başkatibi, OECD Daimi Temsilciliği Müsteşarı, New York Başkonsolosu, Bükreş Büyükelçisi, AB nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi olarak olarak çalıştı.

    Yurtiçinde ise Dışişleri Bakanlığı"nın çeşitli kademeleri yanında, merhum Başbakan Turgut Özal"ın Dışişleri Danışmanı, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel"in Özel Kalem Müdürü ve Dışişleri Başdanışmanı, AB Genel Sekreter Yardımcısı, Dışişleri Bakanlığı AB'den Sorumlu Müsteşar Yardımcısı ve AB Genel Sekreteri olarak görev yaptı.

    Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Bozkır, evli ve 2 çocuk ve ikiz torun sahibidir. Romanya Ulusal Liyakat Madalyası sahibi de olan Bozkır, İngilizce ve Fransızca biliyor.

    HÜRRİYET




    AB Genel Sekreteri de AK Parti'den aday adayı Yorumları