Öğrenciler soğukta ders yapıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-10-2011 (14:58)   Son Mesaj: 03-10-2011 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 486  

    03-10-2011

    Öğrenciler soğukta ders yapıyor

    Öğrenciler soğukta ders yapıyor


    Adana'da Çukurova Üniversitesi'nde bazı bölümlerde kaloriferler yanmayınca öğrenciler soğukta ders işlemek zorunda kalıyor.

    Geçtiğimiz günlerde Emniyet Müdürlüğü tarafından üniversitede yapılan "Kara rüşvet" adlı operasyonda kalorifer yakıtı ihalesine fesat karıştırıp 5 yılda 3,5 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla 7'si üniversite çalışanı 16 kişi gözaltına alınmıştı.
    Gözaltına alınanlar arasında üniversitenin satın alma ve levazım ile bakım işletme müdürlüklerinde görevli müdür ve şeflerin de bulunduğu ortaya çıkmıştı. Gözaltına alınanlar ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

    Operasyonun ardından üniversitede kaloriferleri bazı bölümlerde ve üniversite lojmanlarında yanmadığı ortaya çıktı. Öğrenciler dersleri soğukta işlemek zorunda kaldı. Üniversite öğrencileri kendi aralarında çok sayıda dilekçe toplayarak ÇÜ Rektörlüğü"ne sundu.

    Öğrenciler, soğuk havalar nedeniyle derslere adapte olamadıklarını kaydetti.

    Çü Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ise operasyon sonrası bazı bölümlerde ve üniversite lojmanlarında kalorifer yanması konusunda bazı aksamaların yaşandığını söyledi.

    Akınoğlu, kalorifer sorunun kısa sürede çözüleceğini kaydetti. Akınoğlu, "Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, yakıt ihalesine fesat karıştırma konusuyla ilgili idari inceleme başlatılmış olup, iç denetim birimimiz bu konuda görevlendirilmiştir." denildi.




    Öğrenciler soğukta ders yapıyor Yorumları