Öğrenciler yılın ilk karını halaylarla karşıladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-10-2011 (15:54)   Son Mesaj: 03-10-2011 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 536  

    03-10-2011

    Öğrenciler yılın ilk karını halaylarla karşıladı

    Öğrenciler yılın ilk karını halaylarla karşıladı


    Hatay’ın Yayladağı ilçesinde başlayan kar yağışı üniversite öğrencilerini kampüsten çıkarıp dağa yönlendirdi. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Yayladağı Meslek Yüksekokulu öğrencileri hocalarıyla kartopu oynadı.

    Antakya-Yayladağı karayolunun kenarında halay çekerek kartopu oynayan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Yayladağı Meslek Yüksekokulu öğrencileri kar topunda hedef olarak önce hocalarını sonra basın mensuplarını seçti. Yol kenarında karın tadını çıkaran öğrenciler ilk olarak hedeflerine hocalarını aldı.
    Hocalarına attıkları kartoplarından dolayı "Bunun sınavı var. Attığınız kartopları sınavda puan olarak döner" sözleri üzerine öğrenciler hedef olarak basın mensuplarını seçti.

    Öte yandan Antakya- Yağladağı karayolunda yoğun sis etkili oldu. Görüş mesafesinin 10 metre altına düştüğü görüldü.

    Öte yandan, tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışları, Hatay"da da etkisini göstermeye başladı. Hatay"ın Yayladağı ve Samandağ ilçelerinin üst kesimlerinde etkili olan kar yağışı, Yayladağı"na bağlı Olgunlar ve Denizgören köylerinde yolların dere yataklarından gelen taşlarla ve kar yağışı nedeniyle kapandığı öğrenildi.

    Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, Pazar gününden itibaren ilçede başlayan kar yağışının bu gün hızını attırdığını söyledi. Polat ayrıca yollarda ulaşımın aksamaması için gerekli önlemleri aldıklarını, bazı köy yollarında kar ve sağanak yağış nedeniyle dere yataklarından sürüklenen taşlar nedeniyle kısa süresi bir sorun yaşandığını ancak gerçekleştirdikleri çalışmalar sonunda ilçede kar yağışı nedeniyle kapalı köy yolunun bulunmadığını söyledi.




    Öğrenciler yılın ilk karını halaylarla karşıladı Yorumları