Kendilerini zincirleyerek belediyeyi protesto ettiler   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-10-2011 (14:56)   Son Mesaj: 03-10-2011 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 538  

    03-10-2011

    Kendilerini zincirleyerek belediyeyi protesto ettiler

    Kendilerini zincirleyerek belediyeyi protesto ettiler


    İzmir'deki CHP'li belediyelerde taşeron işçilerin haklarının gasp edildiğini ileri süren bir grup Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) mensubu genç, kendilerini CHP Konak İlçe Başkanlığı önündeki aydınlatma direğine zincirledi.

    Aleyhte slogan da atan eylemciler, polisin müdahalesiyle gözaltına alındı. İlginç eylem, Hürriyet Bulvarı 5 numaradaki CHP ilçe binası önünde meydana geldi. SDP'li 6 kişi, zincirle kendilerini birbirlerine ve aydınlatma direğine bağladı. ''Tekel'de AKP, Konak'ta CHP, İşçi kıyımına son'' yazılı pankart açan grup, belediyelerde taşeron işçi çalıştırılmasına karşı slogan attı.
    Bina önünde bulunan, Konak Belediyesi'nin temizlik ihalesini üstlenen firmada çalışan ve bir süredir belediye kadrosuna alınmaları için eylem yapan işçiler de gruba alkış ve sloganlarla destek verdi. SDP'liler, CHP'li Konak Belediyesi'ne bağlı şirketlerde taşeron olarak çalışan işçilerin haklarını aradıkları için saldırıya uğradıklarını, haklarının verilmediğini iddia etti.

    CHP'nin taşeron işçilere yönelik tavrını eleştirerek, "Sendika hakkı için mücadele eden işçileri atmak, sosyal belediyecilik midir? İkiyüzlü CHP, taşerondan vazgeçmelidir. İşçileri işten atan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, hangi partinin üyesidir?

    Bu taşeron işçiler, iki üç aydır maaş alamıyor. Açlıkla yoksullukla karşı karşıya bırakılıyor. Haklarını aramak için direnişe başladıkları günden itibaren sokaklarda ayarlanan direniş kırıcı bazı kişiler, sopalarla bu işçilere saldırdı. SDP'liler olarak, direnen taşeron işçilerinin yanındayız." dedi.

    "İşçiye uzanan elleri kıracağız", "Zafer direnen işçilerin olacak" şeklinde sloganlar atan gruba müdahale eden polislerse demir makasıyla SDP'lilerin bağlı olduğu zinciri keserek 6 eylemciyi gözaltına aldı.




    Kendilerini zincirleyerek belediyeyi protesto ettiler Yorumları