Tamaylıgil: Propagandayla karşı karşıyayız   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-10-2011 (15:34)   Son Mesaj: 03-10-2011 (15:34)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    03-10-2011

    Tamaylıgil: Propagandayla karşı karşıyayız

    Tamaylıgil: Propagandayla karşı karşıyayız


    CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Oda TV muhabiri İklim Bayraktar’ın eski CHP Genel Başkanı Baykal’ın kendisini taciz ettiği iddialarına ilişkin, CHP'nin çirkin bir propagandayla karşı karşıya kaldığını söyledi.

    Tamaylıgil, dün yapılan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Dünkü MYK toplantısının geç saatlere kadar sürdüğü için basın toplantısını bugün düzenlediklerini belirten Tamaylıgil, MYK toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun gezilerine ilişkin bilgi verdiğini kaydetti. Almanya"da yapılan "Göçün 50. yılında Emek Şenliği" toplantısında gurbetçi vatandaşların sorunlarını dinlediğini ve bu sorunlara çözüm önerilerini anlattığı bir toplantı yapıldığını bildiren Tamaylıgil, daha sonra Kılıçdaroğlu"nun İZBAN projesinin açılışı için İzmir"e gittiğini anımsattı.
    Bu hafta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü"nün de kutlandığını dile getiren Tamaylıgil, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu"nun Mardin"de bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti. Mardin"de kadınların CHP"yi kucakladığını, yaşadıkları sorunları da kendileriyle paylaştıklarını bildirdi. Tamaylıgil, Diyarbakır Bağlar"da çocuklarına kahvaltı veremeyen ve intihar eden kadının ailesini de ziyaret ederek onların acılarını paylaştıklarını da kaydetti.

    Tamaylıgil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın "Kadına yönelik şiddet abartılıyor" sözlerini de eleştirdi.

    -"CHP İSTANBUL İL YÖNETİMİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR"-

    CHP"li İl ve İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, MYK ve Parti Meclisi üyeleri ile Gençlik ve Kadın Kolları yöneticilerinin 12 Mart Cumartesi günü bir araya geleceklerini açıklayan Tamaylıgil, parti olarak iktidarı hedeflediklerini bildirdi. Tamaylıgil, dünkü toplantıda CHP"li belediye başkanlarının genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmamaları yönünde karar aldıklarını da anımsattı.

    Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tamaylıgil, milletvekili adaylarının belirlenmesiyle ilgili Yüksek Seçim Kurulu"nun takvimine uygun olarak Parti Meclisi"nde karar alacaklarını bildirdi. Tamaylıgil, PM toplantısının, bu Cumartesi günü yapılacak toplantıdan sonra netleşeceğini söyledi.

    Tamaylıgil, Nebil İlseven"in istifasının ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı"na atamanın ne zaman yapılacağının sorulması üzerine İl Yönetimi"nin kendi içinden bir başkan seçme hakkına sahip olduğunu, İstanbul İl Yönetimi"nin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

    -"ÇİRKİN, YALAN, YANLIŞ BİR PROPAGANDAYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"-

    Oda TV muhabiri İklim Bayraktar"ın eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın kendisini taciz ettiği iddialarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Tamaylıgil, şöyle konuştu:

    "Bizim gündemimiz, Türkiye"nin gündemi. Türkiye"nin gündeminde işsizlik var, yoksulluk var. Yargıdaki uygulamalar ve onların neticeleri var. Basın ve basının özgürlükleri konusunda büyük bir çoğunluğun paylaştığı yanlış uygulamalar var, susturulmaya çalışılan basın mensupları, kırdırılmaya çalışılan kalemler, yazılmaması istenen köşe yazıları, daha taslak halinde bile olmayan ama suç unsuru sayılan kitaplar var. Şimdi böyle bir gündemin var olduğu süreçte bakıyorsunuz ki CHP, bir çirkin, yalan ve yanlışın içinde olduğu bir propagandayla karşı karşıyayız. Bunu tamamıyla reddediyoruz. Ve bu kampanyalar, propagandalar, Türkiye"nin gündemini değiştirmek amacıyla ve iktidarın ortaya koyduğu olumsuzlukların, kamuoyunun gündeminde tartışmasını engellemek amacıyla ortaya çıktığı çok açık, çok nettir. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz."

    -"GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ"-

    CHP"nin, Türkiye"nin sorunlarının çözümü için proje ürettiğini, bu sabah CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun Etimesgutlu kadınlara Aile Sigortası"nı anlattığını ifade eden Tamaylıgil, "Bizim gündemimiz, kirli alanlar değildir. CHP ve onun Genel Başkanı balçıkla sıvanamayacak kadar kötülük, şantaj ve tehditle yan yana getirilemeyecek kadar pozitif değerlere sahip kişidir ve CHP böyle bir siyasi harekettir. Güneş, balçıkla sıvanmaz. Biz, gündemimizi ortaya koyuyoruz, gündemimiz Türkiye"nin gündemi ve bu yönde yapacağımız çalışmalardır" diye konuştu.

    -"ORTADA KAYIT VARSA YETKİLİ MERCİLER İNCELESİNLER"-

    AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ"ın Kılıçdaroğlu"na yönelik sözlerini de değerlendiren Tamaylıgil, "Kötü söz sahibinindir her zaman. Ve bir iddiası olan, iddiayı ortaya koyan ve eğer belli bir kayıtlarla dile gelen bir iddiaysa o kayıtları inceler ve ona göre cevabını bulurlar" dedi.

    "Taciz iddialarından sonra Kılıçdaroğlu ile Baykal arasında bir görüşme oldu mu" sorusu üzerine Tamalıgil, "MYK"nın kararlarıyla ilgili yaptığımız değerlendirme içinde böyle bir değerlendirmemiz olmadığı gibi bugünkü gündemimiz içinde oluşan başlıkları sizlerle paylaştım" diye konuştu.

    Tamaylıgil, Baykal"ın "Büyük balığın iktidarın en önemli ismi olduğuna şüphe yok" sözlerinin anımsatılması üzerine de "Bununla ilgili bir kayıttan söz ediliyor. İlgili hukuki ve yetkili merciler bu kaydı incelesinler, içeriğinde ne varsa değerlendirsinler, ortaya çıkarsınlar" dedi.

    Tamaylıgil, bu konuda her türlü aşamanın parti hukukçuları tarafından değerlendirildiğini, argının müdahil olacağı durumlarda gerekenin yapılacağını bildirdi. Tamaylıgil, "Bu olay, partinize yönelik bir operasyon işareti midir, nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu da şöyle yanıtladı:

    "Böyle bir niyet ortaya çıktıysa, bu yönde bir düşünceyle hareket etmek isteyenlere karşı cevabımız çok nettir, biz bütün bunları reddediyoruz. Böyle bir düşüncesi olanlar hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaklardır. CHP, doğruluğu, ilkeleri ve hedefleriyle, "güneş balçıkla sıvanmaz" sözüyle beraber yoluna devam edecektir."




    Tamaylıgil: Propagandayla karşı karşıyayız Yorumları