CHP'den bedelli askerlik açıklaması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-10-2011 (15:38)   Son Mesaj: 03-10-2011 (15:38)    Cevap: 0    Gösterim: 398  

    03-10-2011

    CHP'den bedelli askerlik açıklaması

    CHP'den bedelli askerlik açıklaması


    CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi,bir defaya mahsus olmak üzere birikimi eritmek açısından bedelli askerlik düzenlemesi yapmakta yarar olduğunu belirtti.

    CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bir defaya mahsus olmak üzere birikimi eritmek açısından bedelli askerlik düzenlemesi yapmakta yarar olduğunu belirterek, Meclis kapanmadan bu düzenlemenin yapılabileceğini ifade etti.
    CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Meclis'in kapanmasına bir iki hafta kaldığını hatırlatarak, kamuoyunun beklediği bir iki konudaki düzenlemelerin bu süre içinde süratle yapılabileceğini söyledi.

    Düzenledikleri çeklerin karşılıksız çıkması nedeniyle muhatap oldukları para cezasını ödeyemeyen vatandaşlardan hapse düşmüş olanlara yeni bir imkanın tanınmasını isteyen Hamzaçebi, Meclis'in gündeminde yeni bir torba yasa tasarısı bulunduğunu belirterek, çek mağdurlarıyla ilgili düzenlemenin bu tasarıya eklenebileceğini söyledi. Hamzaçebi, "İtibarını yeniden kazanmak isteyen, ticaret hayatında yer almak isteyen bu vatandaşlarımıza bir imkan sağlayalım. Dolandırıcı dediğimiz kişileri bundan istisna tutacak düzenlemeleri yapabiliriz" diye konuştu.

    Bedelli askerlik konusunda büyük bir beklenti ve büyük bir birikim bulunduğuna işaret eden Hamzaçebi şunları söyledi:

    "Geçmişte birikimleri eritmek adına böyle düzenlemeler yapıldı. Bir defaya mahsus olmak üzere, birikimi eritmek açısından bedelli askerlik düzenlemesini yapmakta yarar olduğunu düşünüyorum. Meclis kapanmadan bu düzenlemeleri yapabiliriz."




    CHP'den bedelli askerlik açıklaması Yorumları