Pendik'te kar geçit vermeyince evleri kül oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-10-2011 (14:06)   Son Mesaj: 03-10-2011 (14:06)    Cevap: 0    Gösterim: 500  

    03-10-2011

    Pendik'te kar geçit vermeyince evleri kül oldu

    Pendik'te kar geçit vermeyince evleri kül oldu


    Pendik'te soba bacasından çıktığı tahmin edilen yangında bir gecekondu kül oldu. Bölgenin karla kaplı olması nedeniyle itfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşmakta ve söndürme çalışmalarında zorlandı...

    Yükselen alevleri görerek olay yerine gelen mahalle halkı itfaiye ekiplerine yardım edebilmek için büyük çaba gösterdi. Karla kaplı bölgeye itfaiyenin ulaşmakta zorlandığı yangında gecekonduda yaşayan aile canlarını kurtardı ama tüm birikimlerini alevlere kurban verdi.

    Edinilen bilgiye göre, Ertuğrulgazi Mahallesi Kaya Sokak üzerinde Mustafa İnel'e ait gecekonduda yangın çıktı. Yangın sırasında evde bulunan İnel'in eşi ve iki aylık bebeği ise vatandaşların da yardımıyla alevler içerisinde kalan gecekondudan çıkmayı başardı. Yükselen alevleri gören mahalle sakinleri yardım edebilmek için olay yerine akın etti. İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesi ile birlikte çok sayıda vatandaş da su hortumlarının yangın yerine çekilmesinde yardımcı oldu. Bölgenin karla kaplı olması nedeniyle itfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşmakta ve söndürme çalışmalarında zorlanmasına bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Kurtköy ve Pendik itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

    Oturma odasında yanan sobanın şiddetli rüzgar nedeniyle bacadan geri tepen alevlerin birleşik olan yatak odasındaki baca girişinden çıkmasıyla meydana geldiği tahmin edilen yangında gecekondu tamamen yanarken olayda can kaybı ve yaralanma meydana gelmedi.




    Pendik'te kar geçit vermeyince evleri kül oldu Yorumları