Çölaşan: Gösterileri sürdürün   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-10-2011 (14:07)   Son Mesaj: 03-10-2011 (14:07)    Cevap: 0    Gösterim: 490  

    03-10-2011

    Çölaşan: Gösterileri sürdürün

    Çölaşan: Gösterileri sürdürün


    Tansel Çölaşan, üniversiteli gençlere sokağa dökülme çağrısı yaptı. "Aileniz çocuğunuz, işiniz olmadığı için özgürsünüz. Gaz sıksalar da devam edin dedi.

    ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, çok tartışılacak bir çağrıda bulundu. Çalaşan, 'gösterilere devam' çağrısı yaptığı üniversite öğrencilerinden "sessiz duran halka da öncülük yapmalarını, onlara her şeyi istemeyi ve direnmeyi öğretmelerini" istedi.
    Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, üniversite öğrencilerine gösterilere devam etmeleri çağrısında bulundu. ADD Trabzon Şubesi Gençlik Kolları tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre Merkezi"nde düzenlenen konferansta konuşan Çölaşan, Türkiye"nin İran yapılmaya çalışıldığını iddia etti. Bu anlamda 12 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu ifade eden Çölaşan, Türkiye"nin 'başındaki bu beladan kurtulması' gerektiğini söyledi.

    Çölaşan, konuşmasının sonunda öğrenci eylemlerine ilişkin bir soru üzerine gençlerden gösterilere devam etmelerini istedi. Çölaşan, şöyle konuştu:

    "Öğrenciler şunu bilsin, öğrenci en aktif kesimdir. Ve de henüz aile kurmadığı için, henüz çoluğu çocuğu okulda olmadığı için, işinden atılma korkusu olmadığı için en özgür yapıdır. Dolayısıyla üniversiteler işin aslında nirengi noktasıdır. Ve ben gençlere güveniyorum. Gençler öncülük yapmalıdır. Çünkü onlar da harçtan başlayarak gelecekleri yok. Çıkacaklar ailesinin parası varsa mastır, olmadı tekrar doktora, oraya gidiyor buraya gidiyor ama işe giremiyor."

    Gaza basmaya devam edin

    İş için istihdam, fabrika ve başka şeylerin lazım olduğunu anlatan Çölaşan, "Onun için bu olaydan gelecekte en çok sıkıntı çekecek sizlersiniz. Bu işe de en fazla sizlerin emek sarf etmesi gerekiyor. Yapıyorsunuz, sizi durdurmak istiyorlar. Üstünüze gaz sıkıyorlar ama gaz sıkmalara bakmayın devam edin. Kesinlikle." ifadelerini kullandı.

    Öğrencilerin Cumhuriyetin 12 Haziran seçimlerinde gerçek sahiplerine kalmasında çok önemli bir rol üstleneceklerini, üstlendiklerini dile getiren Çölaşan, sözlerine şöyle devam etti:

    "Lütfen bu görevin bilincinde olun. Hep beraber olalım. Bizleri de, sizin dışınızda kalanları da baskılayın ve bizlerin de katılmamızı, biz katılıyoruz örgüt olarak ama tüm halkı, sessiz duran halka da öncülük yapın. Onlara her şeyi istemeyi ve direnmeyi öğretin. Öncü olun arkadaşlar."

    "OYLARINIZI BİRLEŞTİRİN"

    Katılımcılardan seçimlerde oylarını bir partide toplamalarını isteyen ADD Başkanı Çölaşan, ulusal olduğunu söyleyen siyasi partileri de bir yerde toplanmaya çağırdı.

    "Seçimlerde oyunuzu partiye vermiyorsunuz" diyen Çölaşan, şöyle konuştu:

    "Demokrasiye mi veriyorsunuz, değil mi. Ha demokrasiyi geçebilmek için önünüzde mevcut ulusal, yani gündemi değişik, bu ülkenin rejimini bir din devletine kaydıracak, cemaatleştirecek ve bir diktatörlüğe götürecek rejimden yana değil; demokrasiden yana olan partilere ama iktidara gelme şansı olan partilere verin. Oylarınızı asla bölmeyin. Bir yerde toplayın ve siyasi partileri de bu birliği yapmaya mutlaka çağırın. Bu gücü siyasi partiler duymak zorunda. Ulusal olduğunu söyleyen her siyasi parti duymak zorunda. Onlar beceremiyorsa siz becerin, oyunuzu bölmeyin ve iktidar sağlayın."

    ODATV"NİN İZİNDE

    ADD Genel Başkanı Tansal Çölaşan'ın öğrencileri sokağa dökme çağrısı Odatv'den çıkan "Gençlik Hareketleri' başlıklı şok belgeyi çağrıştırdı. İşte içinde ADD'nin de geçtiği şok belgedeki notlardan bazıları: Gençliğin özellikle üniversite gençliğinin sokağa inmesi lazım. 60 öncesi tekrar incelenmeli. Sivil görünüm şart. Kesinlikle açık verilmemeli. İlk dalga çok önemli. Fitil ateşlensin yeter.Gençlik hareketleri iktidar karşıtı gösterilere dönüşmeli.AK Parti'nin yıpratılmasında çok ciddi bir koz. Gösteriler bir hak arayışı olarak verilmeli. En önemli vurgu öğrencilerin maddi imkansızlıklarına yapılmalı. ADD'nin genel bir talimat vermemesi doğru. En güvenilir çocuklar derneklerin politikası değilmiş izlenimi vererek sokağı organize edebilirler. Polisi şiddet kullanmaya zorlamalı"

    ADD BUNU HEP YAPMIŞTIR

    Milli Eğitim eski Bakanı Hasan Celal Güzel:

    27 Mayıs'tan itibaren merkez sağ iktidarlara muhalefet eden çevreler orduyu tahrik etmek darbe ortamı oluşturmak için gençleri sokağa dökmek istemiş ve kışkırtmışlardır. Haklı öğrenci talepleri ile ilgili olarak yapılan meşru gösterilerden rahatsız olmayız. Bu gençlerin hakkıdır. Ama siyasi ve ideolojik sebeplerle kavga ortamı oluşturarak siyasi iktidarı antidemokratik yollardan düşürmeye çalışmak ve bunun için de gençleri kullanmak hiçbir şekilde meşru görülmez. Ne yazık ki ADD bunu hep yapmıştır. Gençlerimizin gerçeği görmesini ve ADD ve benzeri paramiliter grupların provokasyonuna karşı dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum.

    TÜRKİYE BU OYUNA GELMEZ

    KADEP Genel Sekteri Nizamettin Maskan:

    Bu insanlar zaten güçlerini varlıklarını o sokak eylemlerinden alıyor. Anarşiyi oluşturup sonra anarşiyi çözmek için geldik biz onun için varız diyorlar. Ergenekon'dan geriye kalan artıklar, parazitler var. Gündemden düşmüş modeli değişmiş bu insanlar, öğrenci toplantısında öğrencileri kışkırtmaktan medet umuyor. Bunların yaptığı eski alışkanlıkların tekrarıdır. Türkiye'de 1980'nin üzerinden 30 sene geçti artık Türkiye o zamanki ülke değil. Onlar Türkiye'yi Ortadoğu'ya çevirmek istiyorlar. Ama oradaki halk diktatörlere başkaldırdı. Bunların amacı ise yeniden diktatörlükleri canlandırmadır. Ne olursa olsun Türkiye bu oyuna gelmez.

    SUÇA TEŞVİK EDİYORLAR

    Boğaziçi Hukukçular Derneği Başkanı Bilal Çalışır:

    Bunun hiçbir doğruluk payı yok. Kabul edilebilir değil. ADD Başkanı olan ve Danıştay Başvekilliği yapmış bir ismin toplumsal olayları kışkırtmasının kime faydası olacak. Yaptığı vazifeyle bağdaşır değil. Provokatif eylemleri kışkırtmak için öğrencilere yapılan bu talimat Cumhuriyet mitinglerinin bir benzeridir. Cumhuriyet mitinglerinde bir vazife vardı ve belki bir vazife yine amaçlanıyor. Bu öğrencileri suça teşvik etmektir. Hele hele eski bir yargı görevlisinin bunu yapması kabul edilemez. Bu hususlarda men edici bir pozisiyon alması gerekirken suça itme ve yönlendirme yapıyor.

    MİLLİ İRADEYE SAYGISIZLIK

    ADD Başkanı Çölaşan'ın tahrik konuşmasına hukukçular ve siyasilerden sert tepki göldü. "Milletin sandığa yansıyacak olan iradesinden endişe ediyorlar. Egemenliğin millete ait olmasını içlerine sindiremiyorlar. Hükümete yönelik tepkileri organize etme gibi bir misyonları var" diyenAK PartiGrup Başkanvekili Suat Kılıç, "CHP'ye 3-5 oy kazandırmak için yapılan bu provokasyonlar cevabını sandıkta alacaktır. Halka 'göbeğini taşıyan adam' diyenlerin tahrik ve kışkırtmalar ile hiçbir yere varmaları mümkün değildir. Burada üzücü olan asıl unsur, demokrasiye karşı tahrik ve kışkırtma çabalarına Atatürkçü düşünce adının ve Atatürk'ün manevi şahsiyetinin alet edilmesidir" dedi.

    İNSANLARI TAHRİK ETMEYİN

    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da "Kimse gençlerimizi sokağa dökerek siyaset yapmaya kalkmasın" dedi. Kendilerini de AK Partiye karşı olduklarını vurgulayan Vural,Ancak, siyasal anlamda milletimizi aydınlatmak gerekiyor. Tansel Çölaşan'ın çağrısı doğru değildir. Gençlerin gençliğini heba edecek girişimleri doğru bulmuyoruz. Türkiye bu gerçekleri yaşamıştır. Gençlik tuzağa düşmemelidir. Evlatlarımızı sokağa çağırmak demokratik ülkelerde kabul edilemez. İnsanları tahrik etmenin, sokağa sürmenin anlamı yok"

    Bugün




    Çölaşan: Gösterileri sürdürün Yorumları