Sivillerde silah olmamalı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-10-2011 (11:54)   Son Mesaj: 03-10-2011 (11:54)    Cevap: 0    Gösterim: 486  

    03-10-2011

    Sivillerde silah olmamalı

    Sivillerde silah olmamalı


    Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay, yaptıkları araştırmalara göre yılda 3 bin kişinin ateşli silahlarla öldürüldüğünü söyledi. Çağatay, sivillerde silah olmamalı diyerek şöyle devam etti.

    Çağatay, ellerindeki verilere göre, her gün ortalama 5 kadının öldürüldüğünü, bunun en az 2"sinin ateşli silahlara kurban gittiğini ifade etti. Çağatay, şöyle konuştu:
    "Silaha talep inandırıcı değil"

    "Silah sadece öldürmek için vardır. Nüfusumuzun yüzde 76"sı kent merkezleri ve ilçelerinde yaşarken, hâlâ doğadaki vahşi hayvanlara karşı korunmak amaçlı silahlanma talebinin olması hiç inandırıcı değil.

    Düğünlerde, maç sonrası kutlamalarda, asker uğurlamalarında silahın ne işi var?" Silah edinme yaşının en az 25 olması gerektiğini savunduklarını ifade eden Çağatay, şunları belirtti: "Türkiye"deki silahlanmanın önlemesi için bu konunun tehlikeli boyutları kabul edilmelidir. Bu kadar çok silahın sivilde olması doğru değil.

    Silahı olan ile olmayan arasında bir ayrımcılık oluyor ve bunu devlet eliyle yapıyor. Prensipte sivilde silah olmamalı. Kolluk güçleri de silahlarını mesai bitiminde çalıştıkları yerlerde güvenli bir şekilde muhafaza etmelidir."




    Sivillerde silah olmamalı Yorumları