Kar yağışı daha ne kadar sürecek?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-10-2011 (10:56)   Son Mesaj: 03-10-2011 (10:56)    Cevap: 0    Gösterim: 593  

    03-10-2011

    Kar yağışı daha ne kadar sürecek?

    Kar yağışı daha ne kadar sürecek?


    Pazar gününden beri tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgası günlük hayatı da olumsuz etkiliyor. Peki soğuk hava dalgası etkisini daha ne kadar sürdürecek?. Türkiye genelinde il il beş günlük hava durumu...

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Türkiye genelinde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin) ve Zonguldak, Bartın, Düzce, Şırnak, Bitlis, Hakkari ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar, Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Trakya ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
    Hava sıcaklığı doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

    Rüzgar Türkiye'nin batısında kuzey ve kuzeybatı (Karayel), doğusunda güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.

    -KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI-

    Yurt genelinde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik), Güneydoğu Anadolu'nun Doğusu (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin) ve Zonguldak, Bartın, Düzce, Şırnak, Bitlis, Hakkari ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ayrıca rüzgarın, akşam saatlerine kadar Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı (Karayel), Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ve kara ulaşımında aksamalar, çatı uçması, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -TOZ TAŞINIMI UYARISI-

    Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüşte azalma, hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksamalar, çamur şeklinde yağış vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -ÇIĞ TEHLİKESİ-

    Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

    -BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

    İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerine kadar yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.(2)

    ANKARA: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar hafif kar yağışlı geçecek. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.(0)

    İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar; akşam saatlerine kadar kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.(8)

    ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar; akşam saatlerine kadar kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek.(13)

    SAMSUN: Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(7)

    ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.(1)

    DİYARBAKIR: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu geçecek. Yağışların; öğle saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor.(8)

    -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

    MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik) ile öğle saatlerine kadar Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale çevreleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerine kadar İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; akşam saatlerine kadar kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

    EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Denizli, Afyon, Kütahya ve Uşak aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar; akşam saatlerine kadar kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (Adana, Osmaniye, Hatay, K.Maraş) ile öğle saatlerine kadar Isparta, Burdur ve Mersin çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların, Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

    İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin batısında, akşam saatlerine kadar kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; Zonguldak, Düzce ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar; akşam saatlerine kadar güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

    DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; akşam saatlerine kadar güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri ile gece saatlerinde bölgenin kuzeyi karla karışık yağmurlu geçecek. Yağışların, öğle saatlerine kadar Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda toz taşınımı görülecek




    Kar yağışı daha ne kadar sürecek? Yorumları