Baykal'ı evine davet etti iddiası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-10-2011 (09:34)   Son Mesaj: 03-10-2011 (09:34)    Cevap: 0    Gösterim: 500  

    03-10-2011

    Baykal'ı evine davet etti iddiası

    Baykal'ı evine davet etti iddiası


    Odatv muhabiri İklim Bayraktar'ın, "Baykal beni taciz etti" iddiasıyla ilgili CHP'li Yılmaz Ateş skandalda 2. perdeyi açtı: 'Baykal'ı evden aradı. Canım hani beni yemeğe çıkaracaktın. Dışarı çıkmak istemiyorsan evimde yemek yiyebiliriz' dedi.

    Ergenekon'un medya dalgasında gözaltına alınıp, serbest kalan Odatv muhabiri İklim Bayraktar'ın, "Eski CHP Lideri Deniz Baykal beni taciz etti" iddiası siyasetin tansiyonunu yükseltti. CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, ikinci skandalı patlattı ve Bayraktar'ın Baykal'ı arayarak, "Canım hani beni yemeğe çıkaracaktın" dediğini öne sürüldü.
    TANIYAN ÇIKMADI

    Sıcak gündeme götüren süreç, İklim Bayraktar'ın, 8 gazeteciyle birlikte Ergenekon'dan gözaltına alınmasıyla start aldı. Operasyona damgayı ise "gizemli gazeteci"nin savcıya verdiği ifade vurdu. 1 çocuk annesi Bayraktar, "Röportaj için Baykal'a gittim. Kendisi beni elle ve sözle taciz etti. Konuyu Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm" dedi. Şok etkisi yaratan açıklama, Ankara'yı karıştırdı. İddianın hedefindeki Baykal, suçlamayı reddetti. CHP eski liderinin açıklamasını ise CHP'li vekil Yılmaz Ateş destekledi. Ateş, olayla ilgili bilinmeyen bir ayrıntıyı kamuoyuyla paylaştı. Ateş'in iddiasına göre, İklim Bayraktar "Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü anmasında sizin çok güzel fotoğraflarınızı çektim. Onları size vermek istiyorum" diyerek Baykal'dan görüşme talep etti. Eski CHP lideri de gazeteci kadının ısrarları üzerine Ateş'e, "Gazeteci olduğunu söyleyen bir kadın var, araştırın" talimatı verdi. Ancak Bayraktar'ı tanıyan çıkmadı. Israrların ardı arkası kesilmeyince Baykal, "yanına ses kayıt cihazı bile almadan röportaja gelen" kadın gazeteciyi, Meclis'teki odasında ağırladı.

    'İSTEDİĞİN ZAMAN GEL'

    İklim Bayraktar, 15 dakikalık görüşmeden sonra "röportaj yapmadan" Meclis'ten ayrıldı. 2 gün sonra da Baykal'ı ev telefonundan aradı ve "Canım hani beni yemeğe çıkaracaktın. Dışarı çıkmak istemiyorsan evimde yemek yiyebiliriz. Bana istediğin zaman gelebilirsin" dedi. Bu sözler üzerine telefonu kapatan Baykal, hemen Yılmaz Ateş'i aradı ve "Kemal Bey'i ve diğerlerini ara. Ciddi bir komplo ile karşı karşıyayız" uyarısında bulundu.

    'KARINLA GURUR DUY' DESTEĞİ

    "TACİZ" iddiasıyla gündeme oturan Odatv'nin Ankara muhabiri İklim Bayraktar, yaşadıklarını TAKVİM'e anlattı. "Skandallar kraliçesi lanse edildim" diyen Bayraktar, "Deniz Baykal'ın tacizine uğradığı" iddiasının arkasında durdu. CHP yönetimini, "gereğini yapma"ya çağıran Bayraktar, "Kimseye çamur atmadım, 'Yaptı' diyenler ispat etsin" diyerek meydan okudu. Yaşadığı sıkıntılar nedeniyle ruh halinin bozulduğunu da sözlerine ekleyen Bayraktar, "Birkaç gün evde istirahat ederek kendimi toparlamak istiyorum. Hayatıma geri dönmem lazım" dedi. İklim Bayraktar, "Ailem olaylardan hiç etkilenmedi. Eşim, çevresinden, 'Karınla gurur duy' telefonları alıyor" diye konuştu. Öte yandan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bayraktar ile yaptığı görüşmeyle ilgili, "AK Partili yöneticiyle ilgiliydi" açıklaması tepki çekti. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, "Namusluysan, AK Partili yöneticinin ismini açıkla" dedi.

    TAKVİM




    Baykal'ı evine davet etti iddiası Yorumları