İstanbul'da yollarda kaza tehlikesi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-10-2011 (02:04)   Son Mesaj: 03-10-2011 (02:04)    Cevap: 0    Gösterim: 487  

    03-10-2011

    İstanbul'da yollarda kaza tehlikesi

    İstanbul'da yollarda kaza tehlikesi


    İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı akşam saatlerinde yoğunluğunu artırdı. Trafiğe zincirsiz çıkan bazı araç sürücüleri kar yağışı sebebiyle kaza tehlikesi atlattı.

    İstanbul"da kar yağışı etkisini sürdürüyor. Belediye ekipleri ise buzlanmaya karşı otoyollarda tuzlama çalışması yapıyor. Karla birlikte ara sokaklar ve caddeler bembeyaz oldu. AKOM"un verilerine göre Şile, Beykoz, Ağva ve Silivri'de kar kalınlığının 20 cm'e kadar çıktığı belirtildi.

    Kar yağışının artmasıyla birlikte bazı vatandaşlar akşam gezisine çıktı. Kimileri kar topu oynayarak kimileri ise arkadaşlarıyla sokakta gezerek kar yağışının keyfini çıkardı.

    Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler de oldu. Kar kalınlığının yükseldiği rampalarda bazı araçlar zincirsiz olduğu için kaza tehlikesi atlattı. Bir araç aşağı doğru gelirken frene basınca kayarak kaldırıma çıktı. Kaldırıma çıkan aracı fark eden diğer araçlar ise oto yolda daha temkinli seyretti.
    Kar yağışı etkisini giderek artırıyor. Özellikle yüksek yerlerde kar kalınlığının daha da artması bekleniyor. Karla birlikte fırtınanın hızı zaman zaman 50 km"yi buluyor.

    Yetkililerin verdiği bilgiye göre bu gece ve yarın kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Tahminlere göre, hava sıcaklıklarının yarın aralıklı kar yağışlı eksi 1-3, Cuma günü parçalı bulutlu 0-7, Cumartesi günü parçalı az bulutlu 2-10 ve Pazar günü parçalı bulutlu sabah saatlerinde sisli 4-12 derece olması bekleniyor.

    CİHAN




    İstanbul'da yollarda kaza tehlikesi Yorumları