Otobüs firmaları seferlerini durdurdu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-09-2011 (23:08)   Son Mesaj: 03-09-2011 (23:08)    Cevap: 0    Gösterim: 532  

    03-09-2011

    Otobüs firmaları seferlerini durdurdu

    Otobüs firmaları seferlerini durdurdu


    Bursa-Ankara karayolunun, Mezitler mevkisinde 3 TIR'ın kayması nedeniyle yolun ulaşıma kapanmasıyla bu güzergahı kullanan otobüsler Bursa ve İnegöl çıkışında bekletilirken firmalar yeni bir karar aldı.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İnegöl-Bozüyük arasındaki Mezitler mevkisinde 3 tırın kayması sonucu trafiğe kapanan yolun açılması için çalışmalar devam ederken, bu yönde giden araçlar Bursa ve İnegöl çıkışında bekletiliyor.
    Mezitler'de yolun kapalı olması nedeniyle Bursa'dan Ankara, Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar ile bu güzergahlardan diğer illere yolcu taşıyan şehirlerarası otobüs firmaları, yarın sabaha kadar seferlerini durdurdu.

    Birçok firma, yarın sabahki, bazıları da öğlene kadar olan seferlerini iptal etti.

    Bursa Şehirlerarası ve Uluslararası Otobüs Terminali'ndeki bazı firmaların yetkilileri, sadece gidiş değil dönüş seferlerinin de aksadığını, yolun açılması durumunda çalışmalarının normale döneceğini bildirdi.

    OTOBÜS YOLCULARINA KUMANYA DAĞITILDI

    Bu arada, Türk Kızılayı İnegöl Şubesi, Mezitler'de yaklaşık 6 kilometrelik kuyruk oluşturan araçlarda bulunan vatandaşlara kumanya dağıttı.

    Bilecik sivil savunma ekipleri, yoğun kar yağışı, tipi ve maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle ulaşıma kapanan Bozüyük-İnegöl karayolunda 10 kilometrelik konvoy oluşturan araçlarda yolun açılmasını bekleyen vatandaşlara kumanya dağıttı.

    Bozüyük-İnegöl karayolunun 5. kilometresinden itibaren karşılıklı olarak ulaşıma kapanan bölgede araçlarında bekleyen vatandaşların ihtiyaçları sivil savunma ekiplerince gideriliyor.

    Ekipler, yaklaşık 6 saattir yoğun kar yağışı, tipi ve maddi hasarlı trafik kazaları yüzünden yolun ulaşıma açılmasını bekleyen vatandaşlara kumanya dağıttı.

    Bozüyük ilçesinin çıkışındaki çevre yolunda trafik ekiplerince yol kapalı olduğu için bekletilen ve yaklaşık 5 kilometrelik konvoy oluşturan araçlardaki vatandaşlara da ekipler kumanya verdi.

    Yolcu otobüsleri belediye garajına yönlendirildi.

    Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.




    Otobüs firmaları seferlerini durdurdu Yorumları