CHP'den vekil adaylarına son uyarı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-09-2011 (21:38)   Son Mesaj: 03-09-2011 (21:38)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    03-09-2011

    CHP'den vekil adaylarına son uyarı

    CHP'den vekil  adaylarına son uyarı


    Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı ile ilgili yazılı açıklama geldi. CHP'den aday olacaklara süre uyarısı yapılırken CHP'li başkanlara da çağrı yapıldı.

    CHP Merkez Yönetim Kurulunun, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin milletvekili aday adayı olmak için istifa etmemeleri yönünde tavsiye kararı alındığı bildirildi.
    Toplantıdan sonra CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil yaptığı yazılı açıklamada, MYK'nın, gündemindeki konuları görüşerek karara bağladığını belirtti.

    MYK'da alınan kararlarla ilgili yarın saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyeceğini ifade eden Tamaylıgil, şunları kaydetti:

    ''Ancak, YSK kararları uyarınca, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak seçimlere milletvekili adayı olarak katılmak isteyen belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin de diğer kamu görevlileri gibi 10 Mart 2011 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar istifa etmeleri gerekmektedir.

    Bu durumu değerlendiren MYK'mız CHP'li belediye başkanlarıyla il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin, 2009 yılında halkımızdan beş yıl hizmet etmek amacıyla aldıkları yetki ve sorumluluk gereği görevi sürdürmeleri, aday adayı olmak için istifa etmemeleri yönünde tavsiye kararı almıştır.''




    CHP'den vekil adaylarına son uyarı Yorumları