AK Partili Aksu'dan Aytaç Durak tepkisi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-09-2011 (19:57)   Son Mesaj: 03-09-2011 (19:57)    Cevap: 0    Gösterim: 553  

    03-09-2011

    AK Partili Aksu'dan Aytaç Durak tepkisi

    AK Partili Aksu'dan Aytaç Durak tepkisi


    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İçişleri Bakanlığınca hakkındaki soruşturma kapsamında Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ı himaye anlamında bir şey söylemediğini kaydetti.

    Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Durak'ın milletvekili aday adayı olmayacağına ilişkin yazılı açıklamasında, ''Deneyimli siyasetçi ve devlet adamı Abdülkadir Aksu, Bursa'da AK Parti İl Başkanları toplantısında, seçilmiş belediye başkanları ve meclis üyelerinin önlerinde daha 3 yıllık görev süreleri olduğunu hatırlattı. Sayın Aksu, bu nedenle belediye başkanlarının istifa edip aday olmamaları gerektiğini, çünkü asillerin yerine gelen vekillerin esas başkanların yerini dolduramadığından bahisle, 'Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın yerine gelen vekilin, asilin yerini dolduramadığını' belirtmiştir'' ifadelerine yer verdiğini hatırlattı.
    Durak'ın bu sözlerle, kendisini himaye etmiş gibi bir hava verdiğini belirten Aksu, konuya ilişkin konuşmayı Bursa'da değil, Ankara'daki AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığını ifade etti.

    Abdülkadir Aksu, ''Sözlerim, asla İçişleri Bakanımızın açığa aldığı, yargılama süreci devam eden bir belediye başkanını himaye anlamıyla söylenmemiştir'' dedi.




    AK Partili Aksu'dan Aytaç Durak tepkisi Yorumları