Yazıcı: Türkiye başörtülü vekile hazır   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-09-2011 (19:38)   Son Mesaj: 03-09-2011 (19:38)    Cevap: 0    Gösterim: 532  

    03-09-2011

    Yazıcı: Türkiye başörtülü vekile hazır

    Yazıcı: Türkiye başörtülü vekile hazır


    Anayasa Profesörü Serap Yazıcı partilere başörtülü vekil adayı çağrısı yaptı. Yazıcı 'Yeni bir Merve Kavakçı olayı yaşanmaz.' dedi. Yazııcı, 'Böyle bir fırsatı CHP'nin iyi değerlendirmesi gerektiğini' belirtti.

    Burhan Ekinci'nin haberi

    Partiler 12 haziran seçimlerinde gösterecekleri adayları belirleme çalışmalarında sona yaklaşırken, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Yazıcı"dan "tabu yıkma" çağrısı geldi. Taraf"a konuşan Yazıcı, başta AKP olmak üzere tüm siyasi partilerin seçimlerde başörtülü kadınları aday göstermesi gerektiğini söyledi. Bu adaylığın "göstermelik" olmaması gerektiğine de dikkat çeken Anayasa Hukukçusu Yazıcı, "Yeni bir Merve Kavakçı olayının yaşanacağını sanmıyorum" dedi.
    Yeni anayasa için şart

    Türkiye"nin yeni anayasayı yapacak parlamentoyu seçmek için sandık başına gideceğini hatırlatan Prof. Dr. Yazıcı şöyle devam etti: "Yeni anayasa yapımı sürecinde Türkiye"nin demokrasi önündeki engelleri aşabilmesi için belirli konulara odaklanması gerekiyor. Bunlardan biri de din hürriyeti meselesidir. Din hürriyeti konusunda cumhuriyetin kuruluşundan beri yürütülen dayatmayıcı laiklik anlayışından vazgeçilmesi gerekiyor. Eğer bunu başaramayacaksak yeni anayasa yapmanın itici güçlerinden biri de ortadan kalkmış olur. Madem yeni anayasayı yapacak olan parlamentoyu seçiyoruz, madem Türkiye"deki demokrasi probleminin önemli sujelerinden biri de türbanlı kadınlardır, o zaman bu yeni anayasayı yapacak olan Meclis"te bugüne kadar çok zülüm görmüş olan bu hanımefendilere de yer vermek gerektiğini düşünüyorum."

    CHP değiştiğini kanıtlar

    Özellikle AKP"nin başörtülü kadınları aday göstermesi gerektiğine dikkat çeken Yazıcı, CHP, MHP ve BDP"ye de aynı öneride bulundu. "CHP bugün kamuoyuna değiştiği imajı vermeye çalışıyor" diyen Serap Yazıcı, CHP"nin bu iddiasının gerçekliğini seçmenlerine kanıtlamak için başörtülü kadınları milletvekili adayı yapması gerektiğine dikkat çekti.

    Yeni Merve Kavakçı olmaz

    Yazıcı, "Yeni bir Merve Kavakçı olayı yaşanır mı" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Yaşanmaması gerektiğini düşünüyorum. Yaşanmamasını ümit ediyorum. O günden bugüne Türkiye liberalleşme ve demokratikleşme düzleminde zihinsel olarak çok mesafe kat etti. Tabuların önemli bir kısmını tartışmaya açtı."

    TARAF




    Yazıcı: Türkiye başörtülü vekile hazır Yorumları