Erdoğan'dan yargıya: Hızlı olun   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-09-2011 (16:37)   Son Mesaj: 03-09-2011 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 629  

    03-09-2011

    Erdoğan'dan yargıya: Hızlı olun

    Erdoğan'dan yargıya: Hızlı olun


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'ın İskenderun ilçesinde 20 ayrı tesisin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, ''Geciken adalet adalet değildir. Kararlar süratli verilsin, dosyalar süratli incelensin ve bitirilsin'' dedi.

    Erdoğan, İskenderun Adliye Sarayı önünde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.
    Başbakanlık otobüsü üzerinde bir konuşma yapan Erdoğan, yaptıkları adalet sarayları ile bütün hakimlerin, savcıların, mübaşir, katip, katibelerin fiziki imkanlarının yerinde olmasını istediklerini söyledi.

    Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

    ''Bu fiziki şartlar içerisinde adalet dağıtılsın ama geciken adalet olmasın. Çünkü geciken adalet adalet değildir. Kararlar süratli verilsin, dosyalar süratli incelensin ve bitirilsin. Ama iki dakikada da yarım saatte de dosya incelemesin. Bu da olmasın. Hakkı verilsin.

    Ve halkımın yargıya güvendiği bir Türkiye... Bu çok önemli. Onun için yasama, yürütme, yargı ve kuvvetler ayrılığı prensibi içerisinde hepimiz görevimizi tam hakkıyla yaparsak bilesiniz ki Türkiye'yi tutana aşkolsun. Kimse bizi tutamaz.''

    -''BİZİM CANIMIZ SİZE FEDA OLSUN, BU VATANA FEDA OLSUN''

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşa, ''Bizim canımız size feda olsun, bu vatana feda olsun'' diye seslendi.

    Erdoğan, İskenderun'da düzenlenen toplu açılış törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti. ''Yol medeniyettir'' diyerek yola çıktıklarını ifade eden Erdoğan, medeniyetin gereğini de yaptıklarını daha da yapacaklarını söyledi.

    Başbakan Erdoğan, ''Çünkü benim insanım, medeniyetin bütün imkanlarından istifade edecek; George, David, Helga, Katerina istifade ediyor da benim Ayşem, Fatmam, Ahmetim, Mehmetim, Alim, Hüseyinim, Hasanım niye etmesin? Bunu yapacağız, beraberce yapacağız; yeter ki siz bizim arkamızda olun. Siz, bizim arkamızda olduğunuz sürece hiç endişeniz olmasın'' dedi.

    8 yıl önce iktidara geldiklerinde Türkiye'nin dünya ekonomilerindeki yerinin 26. sıra olduğunu, şimdi 17. sırada yer aldıklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

    ''Şimdi hedef 2023'te ilk 10'un içinde bir Türkiye, hedef bu... Olur mu? Biz, inandıktan sonra olur tabii, siz inandıktan sonra olur tabii... Evvelallah önümüzde 12 yıl var, 12 yılda asgari 7 basamak sıçrayacağız. İskenderun'un tüm imkanları inşallah seferber olacak. Bugün burada özel sektör yatırımlarını açıyoruz. Demir çelik fabrikaları açacağız, limanlar açacağız. Sadece bugün açacağımız demir çelik fabrikaları, 2000 insan istihdam edecek. Limanlar aynı şekilde. Buralardan tüm ülkelere ihracat olacak. Türkiye'nin son ihraç rakamlarına baktığımız zaman otomotiv ihracatında 17 milyar doları aştık, demir çelikte de 15 milyar doları bulduk; çok önemli bu. Onun için İskenderun, demir çelikte önemli bir merkez teşkil ediyor, onun için ben elinde baretlerini sallayanlara teşekkür ediyorum.''

    -''(UÇAN ARABAYA NE ZAMAN BİNECEĞİZ) DİYORDUM''- -

    Göreve geldiklerinde ihracatın 36 milyar dolar olduğunu anımsatan Erdoğan, 2010 sonu itibarıyla bu rakamın 114 milyar dolara ulaştığını söyledi. 2008'de 132 milyar dolara ulaşıldığını ancak küresel finans krizi nedeniyle rakamın gerilediğini söyleyen Erdoğan, ''Bu yıl hedefimiz inşallah 130 milyar doları yakalamak'' dedi.

    Erdoğan, şöyle devam etti:

    ''Bizden önce iktidarda kimler vardı; DSP-MHP-ANAP vardı. Gittiler IMF'ye borçlandılar, 30 milyar dolar borç aldılar, bize 23.5 milyar dolar borç ile devrettiler. 23.5 milyar dolar borcu biz nereye düşürdük biliyor musunuz? 5.5 milyar dolara düşürdük. Onlar borçlandı, biz ödedik. Onların pisliklerini biz temizliyoruz biz...

    Merkez Bankası (MB) bizim milli bankamızdır değil mi? Bunlar 'milliyetçiyiz' diyorlar; milliyetçi misin kardeşim? Peki. Ne vardı kasada o zaman, döviz rezervin ne idi? 27.5 milyar dolar. Peki şimdi MB'nin döviz rezervi ne oldu? -Altınları karıştırmıyorum, altınımız da var- Onun dışında 82 milyar dolar oldu. 27.5 milyar dolar nire, 82 milyar dolar nire? Yolsuzlukların olduğu bir Türkiye'de bu olur mu, yolsuzlukların olduğu bir ülkede bu duble yollar olur mu? Cumhuriyet tarihinde 79 yılda 6 bin 100 kilometre yol yapılmış, biz şurada 8 senede bunun üzerine 13 bin 600 kilometre yol ilave ettik. 13 bin 600... '79 senede 6 bin 100 yaptığına göre 8 senede 13 bin 600 olursa kaç yapar' diye vurduğunda ben yaklaşık veriyorum; 10 ile çarpmanız lazım. Bu ne demek biliyor musunuz '130 bin kilometre duble yol' demek ama yan gelip yatan iktidarlar için söylemiyorum. Çalışan iktidar için söylüyorum.

    Evvelallah batıda ne varsa benim ülkemde de o olacak. Artık havayolları kaymak takımının yolu olmaktan çıkıyor. Artık halkın yolu oluyor. Buralara durup dururken gelmedik. Demek ki vatandaşımın alım gücü de artıyor. Artık uçağa binebiliyor. Ben şöyle çocukluğumu hatırlıyorum. Biz, 'bu uçan arabaya ne zaman bineceğiz' diyordum, nerede... Gidiyorduk, burunlu otobüslere İstanbul'dan Rize'ye gidiyorduk. Yollar Allah göstermesin iki otobüs yan yana gidemezdin, uçabilirsin, uçurum... Şimdi biz o Karadeniz'in yollarını evvelallah tamamen otoyol haline getirdik. Şimdi buralar aynen öyle.''

    -''BU İKTİDARI MİLLET KURDU''-

    Konuşması sırasında bir vatandaşın, ''canım size feda'' diye bağırması üzerine Erdoğan, ''bizim de canımız size feda olsun, bu vatana feda olsun'' karşılığını verdi.

    Konuşmasında haziran ayında yapılacak milletvekili genel seçimlerine de değinen Erdoğan, seçimlere 60 gün kala aday listeleri kesinleştiğinde seçim beyannamesini açıklayacaklarını belirterek, ''Seçim beyannamemizle birlikte birçok önemli projeleri de açıklayacağız. Bununla birlikte değişimi, dönüşümü göreceğiz ve bu başarı sadece benim değil bizim başarımız olacak, hep beraber... Çünkü AK Parti iktidarında 'ben' yok, 'biz' varız, 'millet' var çünkü bu iktidarı millet kurdu, millet sürdürüyor'' dedi.

    ''ARTIK DEVLETİN KASASI AMİK OVASI GİBİ BEREKETLİ, DAHA DA BEREKETLİ OLACAK''

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Artık devletin kasası Amik Ovası gibi bereketli, daha da bereketli olacak'' dedi.

    Erdoğan, İskenderun Adliye Sarayı önünde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, Türkiye'yi dört temel taş üzerine inşa edeceklerini belirten Erdoğan, eğitim, sağlık, adalet ve güvenliğin yanında ulaşım, tarım, enerji gibi alanlarda adımlar atacaklarını ifade etti.

    Bugüne kadar 160 bin derslik bitirdiklerini belirten Erdoğan, derslik yapmaya devam ettiklerini dile getirdi. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

    ''Artık devletin kasası Amik Ovası gibi bereketli, daha da bereketli olacak. Göreve geldiğimizde eğitim, öğretim noktasında okula gidemeyen yavrularımız vardı. Eşimle birlikte 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasını başlattık. Şanlıurfa'dan yola çıktık; 350 bin kadınımızı, kızımızı okuma yazma bilir hale getirdik ve bu devam ediyor. Çalışıyoruz, yan gelip yatmıyoruz, gece gündüz demeden çalışıyoruz hep beraber. Milletimiz olarak siz, bize hangi rotayı çizdiyseniz o istikamette gidiyoruz; bizim rotamız, sizin rotanızdır.''

    -''BİZ, 'ÖNCE İNSAN, SONRA DEVLET' DİYORUZ''-

    Sağlık alanında attıkları adımın önemine değinen Erdoğan, ''Benim hanım kardeşim istediği eczaneden ilacını alıyor, istediği hastanede tedavi oluyor. Daha önce bu hastanelerde çektiğiniz çileler neydi; değil mi? SSK'lı ayrı, Emekli Sandığı ayrı hastaneye... İlacınızı hastanede sabah namazından sonra kuyruğa gir bekle... Bir kısmını alırsın bir kısmını alamazsın ama şimdi böyle bir şey kaldı mı? Bütün ilacını alıyorsun. Burası yetmiyorsa sevkini alıyorsun istediğin yere gidiyorsun'' diye konuştu.

    Başbakan Erdoğan, hastanın yatağa bağımlı olması durumunda, bu hastanın evine doktor gönderdiklerini ifade etti. Aile hekimliği sistemini başlattıklarını hatırlatan Erdoğan, ''Artık her ailenin bir doktoru var. Bizim iktidarımıza kadar neden bunlar olmadı? Çünkü Onlar 'önce insan' demiyordu, onlar 'önce devlet' diyordu. Biz, 'önce insan, sonra devlet' diyoruz. İnsanı güçlü olursa, mutlu olursa, huzurlu olursa o ülkede evvelallah devlet de güçlüdür; hiç endişeniz olmasın'' dedi.

    Konuşmasının ardından kurdele keserek toplu açılışları gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, Adalet Sarayında incelemelerde bulundu.

    Erdoğan'dan yargıya: Hızlı olun

    Erdoğan'dan yargıya: Hızlı olun

    Erdoğan'dan yargıya: Hızlı olun

    Erdoğan'dan yargıya: Hızlı olun

    Erdoğan'dan yargıya: Hızlı olun

    Erdoğan'dan yargıya: Hızlı olun

    Erdoğan'dan yargıya: Hızlı olun

    Erdoğan'dan yargıya: Hızlı olun





    Erdoğan'dan yargıya: Hızlı olun Yorumları