MHP'de başvurular 14 Mart'ta başlıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-09-2011 (16:34)   Son Mesaj: 03-09-2011 (16:34)    Cevap: 0    Gösterim: 543  

    03-09-2011

    MHP'de başvurular 14 Mart'ta başlıyor

    MHP'de başvurular 14 Mart'ta başlıyor


    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yapılacak genel seçimler için partisinin adaylarını merkez yoklaması usulüyle belirleyeceğini belirtirken, aday adaylığı başvuru süresinin de 14 Mart’ta başlayacağını bildirdi.

    Bahçeli "Türk milleti 12 Haziran 2011 günü seçim sandığı önüne geldiğinde, bu karanlık tablonun mimarı olan Başbakan ve AKP"den hesap soracak, AKP"nin yalan, yağma ve yolsuzluk hanedanlığına son verecektir" dedi.
    Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, tarihi bir yol ayrımına gelen Türkiye için 12 Haziran"da yapılacak seçimlerin kader seçimi olacağını söyledi. Bugün yapılan Merkez Yönetim Kurulu ve il başkanları toplantısında seçim hazırlıkları, seçim sürecindeki faaliyetler ve işlemlerin ele alındığını ifade eden Bahçeli şunları söyledi:

    "Merkez Yönetim Kurulu, 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi adaylarının merkez yoklaması usulüyle belirlenmesini kararlaştırmıştır. MHP"nin adaylarının merkez yoklaması usulüyle belirlenmesi sürecinde, teşkilatlarımız ve üyelerimiz arasında eğilim ve kanaat yoklaması niteliğinde araştırmalar ve her seçim çevresinde aynı nitelikteki çalışmalar yapılacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi"ne aday adaylığı başvurusu süresi 14 Mart 2011 tarihinde başlayacak ve 21 Mart 2011 günü saat 17:00"de sona erecektir.Hiçbir siyasi partiyle hiçbir şekilde seçim ittifakı ve işbirliği yapmayacak olan Milliyetçi Hareket Partisi bütün seçim çevrelerinde seçimlere tek başına katılacaktır."

    -"TÜRKİYE KARANLIK BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR"-

    Bahçeli Türkiye"nin "terörle mücadelenin acze uğratıldığı, PKK"nın siyasallaştığı, etnik bölücülüğün meşruiyet zemini kazandığı, Türkiye"yi bölme modellerinin demokratikleşme adı altında pazarlandığı, Başbakan"ın PKK açılımıyla terör örgütünün emellerini ve taleplerini sahiplendiği, AKP hükümetinin İmralı canisi ile gizli pazarlık yürüttüğü" karanlık bir dönemden geçtiğini de kaydetti.

    -"TÜRK MİLLETİ 12 HAZİRAN"DA BAŞBAKAN VE AKP"DEN HESAP SORACAK"-

    AKP iktidarları döneminde yoksulluk ve işsizliğin ürkütücü boyutlara ulaştığını, geniş halk kitlelerinin ekonomik güçlüklerin pençesinde yaşam savaşı vermeye mahkum edildiğini ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

    "Sivil diktatörlük hevesleri peşinde koşan Başbakan Erdoğan Türkiye"de karanlıklar, korkular ve kanunsuzluklar imparatorluğu kurma ihtirasını gerçekleştirme yolunda son aşamaya gelmiştir. Türk milleti 12 Haziran 2011 günü seçim sandığı önüne geldiğinde, bu karanlık tablonun mimarı olan Başbakan ve AKP"den hesap soracak, AKP"nin yalan, yağma ve yolsuzluk hanedanlığına son verecektir. Türk milleti bu inançsız kadrolarla siyasi hesaplaşmayı sandık başında yapacak, Milliyetçi Hareket iktidarında da AKP döneminin bütün yolsuzluk, bölücülük ve kanunsuzluk sicili meşru zeminlerde sorgulanacaktır. Türkiye"yi yangın yerine çeviren bu kadrolardan yargı önünde Türk milleti adına hesap sorulması, Cenab-ı Allah"ın izniyle Milliyetçi Hareket iktidarına nasip olacaktır. Milliyetçi Hareket, milli vicdanda tescil edilmiş siyasi kimliğiyle, milli birlik, milli kimlik ve bölünmez bütünlük konularındaki onurlu tavrı ve duruşuyla, Türkiye heyecanı, sevdası ve vizyonuyla, Türkiye"nin temel sorunlarını köklü ve kalıcı çözümlere kavuşturacak program ve projeleriyle ve bunları uygulayacak bilgi, tecrübe ve liyakata sahip inançlı ve idealist kadrolarıyla Türk milletinin huzuruna çıkacaktır."

    -"HEDEFİMİZ 2023"E KADAR TEK BAŞINA İKTİDAR"-

    MHP"nin 2023 yılına kadar yapılacak üç genel seçimde hedefinin tek başına iktidar olduğunu da kaydeden Bahçeli, 12 Haziran"da yapılacak 24"ncü dönem seçimlerinin "onarım ve toparlanma" dönemi olarak adlandırdıkları MHP"nin birinci iktidar dönemi olacağını ifade etti. Bahçeli "Milliyetçi Hareket Büyük Türk Milletinin desteğiyle Türkiye"deki yangını söndürerek bu azizi vatanı ve milleti ayağa kaldırmaya ve huzurlu, güvenli, onurlu ve aydınlık bir geleceğe taşımaya azimli ve kararlıdır. 12 Haziran 2011 seçimlerine bu şevk ve heyecanla hazırlanmaktadır" dedi.




    MHP'de başvurular 14 Mart'ta başlıyor Yorumları