Bahçeli'den Haberal yalanlaması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-09-2011 (17:37)   Son Mesaj: 03-09-2011 (17:37)    Cevap: 0    Gösterim: 488  

    03-09-2011

    Bahçeli'den Haberal yalanlaması

    Bahçeli'den Haberal yalanlaması


    MHP lideri Bahçeli Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal’ın milletvekili adayı olması için kendilerinin bir teklifinin söz konusu olmadığını söyledi.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde çağrı merkezinin açılışı dolayısıyla yaptığı konuşmada, 12 Hazirandaki milletvekili genel seçimlerinin hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti. Partisinin seçim çalışmalarına 1 Ekim 2010'da başladığını anımsatan Bahçeli, bu kapsamda bugün de çağrı merkezinin açılışını yaptıklarını söyledi.
    Bahçeli, merkezde bilgisayar aracılığıyla saatte 5 bin kişiye telefonla bilgi verilebileceğini, anket düzenlenebileceğini ve kamuoyu yoklamaları yapılabileceğini belirtti. 38 kişinin görev yaptığı merkezde saatte 2 bin 500 kişinin dilek, şikayet ve önerilerinin alınabilmesinin de mümkün olduğunu anlatan Bahçeli, merkezi arayanların yolsuzlukları ihbar edebileceğini, miting, toplantı ve sempozyum gibi etkinlikler ile seçim beyannamesi hakkında bilgi alabileceğini, Başkanlık Divanı üyeleriyle görüşebileceklerini kaydetti.

    Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, ''milletvekili seçimleri ve Mehmet Haberal'ın MHP'den adaylığı'' ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, ''MHP'nin yargıda bulunan ve sürekli gündemde tutulan Mehmet Haberal ile ilgili herhangi bir milletvekilliği teklifi söz konusu olmamıştır'' dedi.

    Bahçeli, bugün il başkanları ve merkez yönetim kurulu toplantısı olduğunu anımsatarak, toplantıda MHP'nin hangi seçim çevrelerinde seçime katılacağı, milletvekili aday adaylarının belirlenmesinde hangi usul ve esasların uygulanacağı ve adaylık başvurularının ne zaman başlayıp ne zaman biteceğine dair konuların kararlaştırılacağını söyledi.

    'ÜLKÜCÜ MHP"DEN ADAY OLUR'

    Devlet Bahçeli, bir gazetecinin ''Ülkücü camiadan bilinen bazı isimlerinden AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağına'' ilişkin haberleri nasıl değerlendirdiği sorusuna ''Ülkücü, Milliyetçi Hareket'te olur'' yanıtını verdi.

    Bahçeli, bir başka soru üzerine aday belirlerken 2007 seçimlerinde olduğu gibi ''MHP'nin aday adaylığı özelliğini taşımayan hiçbir kimse aday olamayacak'' derken, çağrı merkezi konuşmalarının dinlenmesine karşı önlem alınıp alınmadığına ilişkin bir soruya da ''Hayır, kolaylık sağlıyoruz, isteyen istediği gibi dinler'' ifadesini kullandı.

    MHP lideri Bahçeli, bir gazetecinin, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında yaşanan gözaltıların ardından siyaset camiasında çeşitli iddialar ve tartışmalar yaşandığını anımsatarak görüşünü sorması üzerine, şunları söyledi:

    ''Bu tartışmalar Türkiye'de toplumsal ahlakı zedeliyor, siyasi kültürü yozlaştırıyor ve medya-siyaset ilişkisini çirkinleştiriyor. Dolayısıyla hem siyasilere hem de basın mensubu kardeşlerimize zarar veren bir yaklaşım olarak görülüyor. Her gün kamuoyunun önünde bir tartışmayı sürdürmek, ayrıca basın olarak çok yakınında bulunan siyasilere karşı çok büyük haksızlık oluyor. Artık bu tür tartışmalardan kurtulmak lazımdır.

    Türk siyasi hayatında mümtaz bir yeri olan, uzun yıllar partinin her kademesinde görev yapmış, hükümet ve bakanlar kurulu üyeliği yapmış kişileri böyle küçümseyecek, hor görecek böyle yanlış bilgilerle onların toplum nezdindeki saygınlığını kaybettirebilecek usuller kimseye yaramaz, bir gün çark döner başkaları da buna muhatap olur o zaman daha da kötü hale gelir.''

    Bahçeli, başkentteki kar yağışı sonrası belediyenin müdahalesinin yeterli olup olmadığı sorusuna ise ''Ankaralılar, 'karda yürümek zordur' şarkısını söylüyor'' diye karşılık verdi.

    'RAP'Lİ SEÇİM ŞARKISI

    Bahçeli, propaganda çalışmaları sırasında kullanacakları ''rap'' tarzındaki şarkıya ilişkin de şunları kaydetti:

    ''Televizyonlardaki propaganda usullerine uygun tarzda çalışmalar yapılmaktadır. Afişlerimiz, seçim beyannamemiz bu arada tabii ki seçim müziğimiz de hazır. Özellikle bir konuya dikkati çekmek istiyorum. Türkiye'deki nüfusun büyük bölümü gençlerden oluşuyor. Genç nüfusun 18-25 aralığı 9,5 milyondur. Adrese dayalı nüfus sistemine göre 9,5 milyonu aşmaktadır. Bunlar oy verme çağı ile seçilme çağı olarak düşünülebilir.

    Oy verme çağı 18 yaştır, seçilme çağı 25 olduğuna göre bu 9,5 milyona hitap edebilecek bazı faaliyetler de arkadaşlar düşünmüşler ve moda olan rap müziğini uygulamışlar. Ben de çok beğendim. Dünden beri çalınıyor. Gelen tepkileri ölçmeye çalışıyoruz, çok memnun olduklarını söylüyorlar. Rap şarkının aynı zamanda içeriği de çok güzel. Seçim mesajlarını da veriyor, artık ona 'siyasi rap' veya 'seçim rapı' diyebiliriz.''

    Bahçeli, bir gazetecinin ''dinlediğiniz bir tür mü?'' sorusuna, ''dinliyorum tabii, bunu da dinliyorum'' yanıtını verdi. Bahçeli, başka bir soru üzerine ise orta yaştakilerin de bu müziği beğendiğini söyledi.

    KADIN ADAYLAR

    Bahçeli, parti olarak kadın adaylara daha fazla yer verip vermeyeceklerinin sorulması üzerine de ''Bu konuda gayretimiz var. Arkadaşlarımız çalışıyor, kadın adayları TBMM'ye taşımak için arkadaşlarımız gayret gösterecek'' dedi.

    Çoğu bürokratın aday adaylığı için istifa kararı alarak iktidar partisini seçtiğinin hatırlatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine Bahçeli, ''Bürokrasideki arkadaşların tercihidir. Zannediyorum AKP'ye yönelen tercihler kadar, diğer siyasi partilere de bize de müracaatlar olacaktır'' dedi.

    Bahçeli, kendilerine bu yönde başvuruların olup olmadığının sorulması üzerine de henüz kamuda çalışanların istifalarına ilişkin sürecin işlediğini, başvurularla ilgili açıklamaları önümüzdeki günlerde yapacaklarını söyledi.

    Milletvekili adaylığı konusunda 30 yaşın altındaki gençlere daha fazla yer verip vermeyeceklerinin sorulması üzerine de Bahçeli, ''Olacak. Başvuru sürecinde adaylarımız açıklandığında göreceksiniz. MHP, genç nesli TBMM'ye taşıma gayreti içerisinde'' ifadelerini kullandı.




    Bahçeli'den Haberal yalanlaması Yorumları