Şanlıurfa'daki toz bulutu etkisini kaybetti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-09-2011 (15:56)   Son Mesaj: 03-09-2011 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 492  

    03-09-2011

    Şanlıurfa'daki toz bulutu etkisini kaybetti

    Şanlıurfa'daki toz bulutu etkisini kaybetti


    Şanlıurfa ve çevresinde etkili olan toz bulutu, sabah saatlerinden itibaren başlayan yağmurla etkisini kaybetmeye başladı.

    AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Suriye üzerinden gelen ve iki günden bu yana hayatı olumsuz etkileyen toz bulutu ev, iş yeri ve araçlarda kirliliğe neden oldu.
    Sabahtan itibaren kent merkezinde aralıklarla etkili olan yağmurun yanı sıra yüksek kesimlerdeki bazı yerlerde kısa süreli yağan dolunun ardından toz bulutu dağılmaya başladı. Kent merkezinde yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

    Meteoroloji Bölge Müdürü Ramazan Sağır, bölgede etkili olan toz bulutunun yağışlarla birlikte kısmen dağıldığını, yarından itibaren ise tamamen dağılmasının beklendiğini söyledi.

    Bölgede bugünden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisini artırıp, sıcaklığın düşmeye başlayacağını ifade eden Sağır, ''Yarından itibaren Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis'te karla karışık yağmur bekleniyor. Ayrıca Şanlıurfa ve Gaziantep'in yüksek kesimlerinde hafta sonuna kadar kar yağabilir. Bölgede etkili olan toz bulutu yağışlarla birlikte kısmen dağıldı, yarından itibaren tamamen dağılmasını bekliyoruz. Sıcaklık hafta sonuna kadar 5-6 derece civarında düşecek'' dedi.




    Şanlıurfa'daki toz bulutu etkisini kaybetti Yorumları