Bağış: Kimse bize ders vermeye kalkmasın   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-09-2011 (15:36)   Son Mesaj: 03-09-2011 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 560  

    03-09-2011

    Bağış: Kimse bize ders vermeye kalkmasın

    Bağış: Kimse bize ders vermeye kalkmasın


    Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Avrupa Parlamentosu'nda basın özgürlüğüyle ilgili Türkiye hakkında çıkan karar için, ''Kimse Türkiye'ye ders vermeye kalkışmasın''dedi.

    Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) için öneminin her geçen gün arttığını belirtti.
    'Belediyeler Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor' bilgilendirme toplantısı, Elazığ Akgün Otel'de yapıldı. Çok sayıda il ve ilçe belediye başkanının katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'de zihniyetlerin değiştiğini belirti. Bağış, "Ülkemizde tartışılan bir konu var, basın özgürlüğü ile ilgili bir sıkıntı var. Arkadaşlar alın gazetelere, televizyonlara bakın. Artık, Türkiye'de tartışılmayan konu mu kaldı? Eskiden düşünmeye korktuğumuz konuları çatır çatır konuşuyoruz. İsteyen istediğini de eleştiriyor" dedi.

    Kimsenin Türkiye'ye ifade özgürlüğü, inanç özgürlüğü, etnik zenginliklerle ilgili ders vermeye kalkmaması gerektiğini belirten Bağış, Türkiye'de hiçbir ayrım yapılmadan farklı grupların omuz omuza çalıştığını söyledi. Bakan Bağış, "Çok açık söylüyorum.

    Dün AB Parlamentosu'nda kendi aklınca Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyen ve üyeliğimize karşı çıkan bir takım Avrupalılar, Avrupa Parlamentosu'ndaki rapor bahanesi ile Türkiye üzerinden kendi seçmenlerine selam çakmaya kalkmışlar.

    O ülkeler bize ifade özgürlüğü, inanç özgürlüğü ve etnik zenginlikle ilgili ders vermeye kalkmasınlar. Onların zihniyetleri 21. yüzyılda vagonlara insanları doldurup sınır dışı ederken, kendi vatandaşı olan Romanlara ayrımcılık uygularken, benim vatandaşlarım Romanlara TOKİ konutu yapılması için talimat veriyor. Biz Ermenimizle, Rumumuzla, Musevimizle, Alevimizle, Sünnimizle, kadın ve erkeğimizle hep birlikte omuz omuza çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

    Basın özgürlüğü adı altında bir karalama kampanyası başlatıldığını söyleyen Egemen Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Bu basın özgürlüğü adı altında karalama kampanyasına Başbakanımız çok net cevap verdi. Tek bir kardeşimiz ifade özgürlüğünün kısıtlanması amacıyla gözaltına alınmışsa, bunun karşısında biz dururuz. Hiçbir meslek çete kurma, tehdit yapma, şantaj yapma, insanları köşeye sıkıştırma hakkını çalışanına veremez. Onların da karşısında biz dimdik dururuz.

    İktidarıyla, muhalefetiyle birlikte dururuz. Biz Türkiye'de demokrasiyi birlikte yaşatmak zorundayız. Bu ülkede faili meçhuller olmasın, insanların işkence korkusu olmasın, fişlenme derdi olmasın diye çabalıyoruz."

    "YAŞ İLE KURUYU AYIRT ETMEMİZ LAZIM"

    AB Parlamentosu'ndaki raportörün 'Ergenekon davası Türkiye'nin demokratikleşmesi ve şeffaflaşması için mükemmel bir fırsattı, halen daha mükemmel bir fırsattır' şeklinde enteresan bir laf ettiğini belirten Bağış, Türkiye'de yaş ile kuruyu ayırt etmek gerektiğini söyledi.

    Bağış, "Bazen bir kurumun içinden çıkan 3-5 tane yanlış kişi o kurumun içindeki yüzlerce insanın imajına zarar verebiliyor. Ama bizim başka ordumuz, iktidarımız, milletimiz, vatanımız yok. İçimizdeki ayrık otlarını ayırıp, hep birlikte omuz omuza çalışmak zorundayız.

    AB Türkiye'den yararlanmadı mı? Tabii ki yararlandı. Ama uzun perspektifte AB'nin Türkiye ile strateji önemi kalıcıdır. Türkiye'de de, Avrupa'da da kimler iktidarda olursa olsun bu stratejik önem her geçen gün artmaktadır. Türkiye'nin AB için önemi her geçen gün arttığı için bizim en önemli ihtiyacımız sabırdır. Biz sabredersek, bu azmi, bu dayanışmayı ortaya koyabilirsek, bizi hiçbir şekilde kızdıramayacaklar ve havluyu attıramayacaklar. Papaza kızıp oruç bozmayacağız" diye konuştu.




    Bağış: Kimse bize ders vermeye kalkmasın Yorumları