Çocuk otomobilin altında kaldı /   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-09-2011 (15:04)   Son Mesaj: 03-09-2011 (15:04)    Cevap: 0    Gösterim: 591  

    03-09-2011

    Çocuk otomobilin altında kaldı /

    Çocuk otomobilin altında kaldı /


    Tüm yurtta etkili olan kar yağışı beraberinde kazaları da getirdi. Konya'da Mobese kameralarına takılan ve yağan karın ardından meydana gelen kazalar yürekleri ağızlara getirecek cinsten.



    Mobese kayıtlarında kaydedilen daha önceden yaşanan bazı kazalar ise yürekleri ağızlara getirdi.
    2008 yılında faaliyete geçen Konya Kent Güvenlik Sistemi (Mobese), 32 ayrı noktada 72 kameranın yaptığı kayıtlar sayesinde bir çok olayı aydınlatıyor. Şehirde meydana gelecek asayiş olaylarının takibi ve aydınlatılması açısından büyük önem taşıyan Mobese'nin kaydettiği kaza görüntüleri sürücü ve yayaların hatalarını ortaya çıkartıyor. Konya kent merkezinde yağan karla birlikte Mobese'ye kayıp duramayan araçların çarpışması, aşırı hız yapıp aracını kaydıranların kaza yapması gibi birbirinden farklı görüntüler takıldı.

    YAYALARA ÇARPAN ARAÇLAR KORKULU ANLAR YAŞATTI

    Bunların dışında daha önceden yaşanan bazı kazalar ise yürekleri ağızlara getirdi. Merkez Meram ilçesi Mimar Muzaffer Caddesi'nde meydana gelen iki kaza korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Aşırı hızla gidip duran bir otomobil, aniden geri geri gitmeye başlayınca aracın arkasından geçen bir kişiye çarparak yaraladı. Aynı caddedeki ikinci kazada ise seyir halinde olan otomobil, karşıdan karşıya geçmeye çalışan ailenin küçük çocuğunu arabanın altına alarak ayağının üzerinden geçti.

    Bir başka kazada ise minibüs, karşıdan karşıya dikkatsiz bir şekilde geçmeye çalışan yaşlı adama çarparak fırlattı. Konya'da bulunan alt geçitlerde meydana gelen bazı kazalar ise sürücülerin dikkatli olması için büyük önem taşıyor. Hızlı bir şekilde alt geçide giren araçlar virajı alamayıp, alt geçit duvarına çarparak durabiliyor.

    Konya İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Mobese kameraları sayesinde sürücülerin hatalarını tespit ederken, benzer şekilde hata yapılmaması için bu görüntülerin örnek teşkil etmesini istiyor.







    Çocuk otomobilin altında kaldı / Yorumları