2 eski başbakanın adı Ankara'da yaşatılacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-09-2011 (14:57)   Son Mesaj: 03-09-2011 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 646  

    03-09-2011

    2 eski başbakanın adı Ankara'da yaşatılacak

    2 eski başbakanın adı Ankara'da yaşatılacak


    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, kentle ilgili yeni kararlaar aldı.

    Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Kızılay'da Çankaya Belediyesi'nin SSK'dan aldığı iş merkezinin yıkılarak yerine meydan oluşturulmasını karar altına aldı.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, aldığı kararla Ankara'nın merkezi Sakarya Caddesi'nde bulunan SSK'ya ait iş merkezi'nin yıkılarak bölgedeki alanın meydan olarak düzenlenmesini CHP'li üyelerin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul etti.

    CHP'li meclis üyelerinin SSK İşhanı'nın bulunduğu alana Çankaya Belediye binası yapmak yönündeki taleplerine karşılık, daha önce Çankaya Belediyesi'nin bu alana kente nefes alınacak bir meydan kazandırmak yönünde talepte bulunduğunu hatırlatan Başkan Gökçek, önceden yapılan bu isteği haklı buldukları için bu yönde bir kararı çıkarttıklarını söyledi.

    Meclise SSK İşhanı'nın bulunduğu yerin tarihçesi ile ilgili bilgi veren Başkan Gökçek, burada tekrar bir bina yapılmasını Kızılay için bir cinayet olarak niteleyerek, meydan altına yapılacak bir otoparkın da Kızılay'ı rahatlatacağına dikkat çekti.

    ERBAKAN VE ECEVİT'İN İSİMLERİ BAŞKENT'TE YAŞAYACAK

    Meclis toplantısında verilen diğer bir önergede de geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski başbakan Necmettin Erbakan'ın adının Başkent'te önemli bir bulvar ve bir meydana verilmesiyle ilgili oldu. AK Parti meclis üyeleri tarafından verilen önerge, CHP ve MHP'li meclis üyelerinin de önerge lehinde görüş belirtmelerinin ardından CHP meclis üyelerinin merhum Bülent Ecevit adının da Ankara'nın önemli bir yerine verilmesi talebinin eklenmesi yönündeki istek meclis tarafından kabul gördü.

    Bunun üzerine Başkan Gökçek, herhangi bir ismi bulunmayan Gençlik Parkı girişi eski Osmanlı Bankası önündeki kavşağa Necmettin Erbakan Meydanı, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Alanı'nda yapımı devam eden 3.3 kilometre uzunluğunda viyadükler üzerindeki bulvara 'da Erbakan Bulvarı adının verilmesini önerdiklerini bildirdi.

    Milli Kütüphane'nin hemen altındaki Bahçelievler son durakta bulunan meydanın da isimsiz olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, bu meydana da Ecevit Meydanı isminin verilmesini uygun gördüklerini, bu önergenin bu değişiklikte eklenerek oylanmasını teklif etti. Necmettin Erbakan Meydanı ile Erbakan Bulvarı ve Ecevit Meydanı, meclis toplantısına katılan üyelerin oybirliğiyle kabul edildi.

    Başkent Doğalgaz AŞ'nin daha önce ihale edilerek yüzde 80'i özelleştirildiğini hatırlatan Başkan Gökçek, kalan yüzde 20'lik belediye hissesinin de, işleyişin gereği olarak özelleştirme idaresinden gelen talep üzerine özelleştirilmesi için hazırladıklarını belirttiği önergeyi meclisin oyuna sundu. Söz konusu önerge CHP'li üyelerin muhalefetine karşın oy çokluğu ile kabul edildi.






    2 eski başbakanın adı Ankara'da yaşatılacak Yorumları