Çankaya Belediyesi kriz merkezi kurdu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-09-2011 (14:56)   Son Mesaj: 03-09-2011 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 620  

    03-09-2011

    Çankaya Belediyesi kriz merkezi kurdu

    Çankaya Belediyesi kriz merkezi kurdu


    Ankara’da yoğun kar yağışı nedeniyle Kriz Merkezi oluşturan Çankaya Belediyesi, yağış devam ederken buzlanmaya yol açması nedeniyle, eğimli yollarda tuzlama yapılamadığını belirtti.

    Ankara"da Pazartesi akşamı başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışına karşı Çankaya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü "Kriz Merkezi" kurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy, kar yağışının başladığı andan itibaren tüm ekiplerin görev başında olduğunu ancak, yağış devam ederken yapılan tuzlama çalışmalarının olumsuz sonuç vererek buzlanmaya yol açması nedeniyle, eğimli yollarda tuzlama yapılamadığını belirtti.
    Ekiplerle birlikte bölgelerdeki çalışmalara bizzat katıldığını ifade eden Ulusoy, "Büyükşehir ekipleri caddeleri açamadığı için ekiplerimiz, sadece sokaklarda değil cadde ve bulvarlarda da faaliyet yürütmek zorunda kalıyorlar. Hafta sonuna dek sürecek yağış karşısında Çankayalıların mağdur olmaması için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

    Sürücüleri zincir takmaları konusunda da uyaran Ulusoy, vatandaşların Çankaya Çözüm Merkezi"nin 444 06 01 ile Karla Mücadele Ekiplerinin 438 20 60 numaralı telefonları aramaları halinde en kısa sürede müdahale etmeye hazır olduklarını belirtti.

    Ulusoy, Çankaya"nın tüm bölgelerinde 8 unimog, 3 grayder, 13 kamyon ve 60 personelden oluşan motorize ekipler ile 400 kişiden oluşan ayrı bir ekibin de seferberlik halinde yaya bölgeleri, cadde ve sokaklarda kaldırım temizlemeye devam ettiklerini kaydetti.




    Çankaya Belediyesi kriz merkezi kurdu Yorumları