Devlet Bahçeli'den Baykal'a destek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-09-2011 (14:34)   Son Mesaj: 03-09-2011 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 683  

    03-09-2011

    Devlet Bahçeli'den Baykal'a destek

    Devlet Bahçeli'den Baykal'a destek


    MHP'nin 'Çağrı Merkezi' açılışında seçimlerle ilgili son tartışmaları değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'cinsel taciz' suçlaması konusunda ise Deniz Baykal'a destek çıktı.


    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal'ın MHP'den milletvekilliği adaylığına ilişkin olarak, "Mehmet Haberal'la ilgili herhangi bir milletvekilliği teklifi söz konusu olmamıştır" dedi.
    MHP'nin 'Çağrı Merkezi', Genel Başkanı Bahçeli tarafından hizmete açıldı. Parti genel merkezinde düzenlenen törende konuşan Bahçeli, 12 Haziran'daki genel seçimleri çok önemsediklerini ve seçim çalışmalarına 1 Ekim 2010 tarihinde başladıklarını söyledi. Bahçeli, bugün gerçekleştirecekleri İl Başkanları ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantılarında seçim faaliyetlerini gözden geçireceklerini belirtti.

    Seçimleri daha etkin ve verimli kılmak için 'MHP Çağrı Merkezi'nin kurulduğunu ifade eden Bahçeli, vatandaşların, '444 6 647-444 6 MHP' çağrı numarasını arayarak, kendilerine rahatlıkla ulaşabileceğini kaydetti. Merkezin, haftanın 7 günü, 24 saat hizmet vereceğini aktaran Bahçeli, 38 kişinin çalıştığı merkez aracılığıyla, 5 bin vatandaşı arayarak, anket veya kamuoyu yoklaması yapma imkanına kavuşulduğunu kaydetti.

    Bahçeli, merkeze yolsuzluk ihbarları yapılabileceğini, ayrıca Başkanlık Divanı üyeleriyle
    de görüşülebileceğini bildirdi. Bahçeli, merkezin seçim sonrasında da hizmete devam edeceğini ifade etti. Bahçeli, daha sonra bir cep telefonundan çağrı merkezini arayarak, merkezi hizmete açtı.

    "HABERAL'A TEKLİF YOK"

    Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplandıran MHP Genel Başkanı Bahçeli, bir gazetecinin, 'Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay'ın CHP'den milletvekilliği gündemde. Soruşturmanın bir diğer tutuklusu Mehmet Haberal'ın da MHP için adı geçiyor.

    Böyle bir şey söz konusu olacak mı?' sorusuna Bahçeli, bugünkü il başkanları ve MYK toplantılarında, seçime yönelik faaliyetlerin ile milletvekili adaylarının belirlenmesinde hangi usul ve esaslarının karara bağlanacağını belirterek, "MHP'nin herhangi bir kişiyi, yargıda bulunan ve sözkonusu olarak sürekli gündemde tutulan, Mehmet Haberal'la ilgili herhangi bir milletvekilliği teklifi söz konusu olmamıştır" dedi.

    'AK Parti'den milletvekilliği aday adayları arasında, ülkücü camiada bilinen Ramiz Ongun ve Mustafa Çalık gibi isimler var. Nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Bahçeli, "Sizin sorusunuz da bir yanlışlık var. Ülkücü, Milliyetçi Hareket'te olur" karşılığını verdi. Bahçeli'nin sözleri, partililerden büyük alkış aldı.

    Bahçeli, 'Aday adayları konusunda, şaibeye karışmamış isimler için 2007 seçimlerinde büyük titizlik göstermiştiniz. Bu seçimde de aynı titizliği gösterecek misiniz?' sorusu üzerine, "MHP'nin milletvekilliği adaylığı özelliğini taşımayan hiçbir kimse aday olamayacak" ifadesini kullandı.

    MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Çağrı Merkezi'nde dinlemelere karşı bir önlem aldınız mı?' sorusuna ise, "Ayrı bir kolaylık sağlıyoruz. İsteyen, istediği gibi dinlesin" dedi.

    DENİZ BAYKAL'A DESTEK

    Bahçeli, bir gazetecinin, 'Deniz Baykal'a 'cinsel taciz' suçlaması ve bu kapsamda yaşanan son tartışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusu üzerine, şunları söyledi:

    "Bu tartışmalar toplumsal ahlakı zedeliyor, siyasi kültürü yozlaştırıyor, medya-siyaset ilişkisini çirkinleştiriyor. Dolayısıyla hem siyasilere, hem basın mensubu kardeşlerimize zarar veren bir yaklaşık olarak görülüyor. Bunları önemseyerek, her gün kamuoyunun önünde bir tartışmayı sürdürmek, ayrıca, basın olarak basın mensuplarına, basın olarak çok yakınında bulunan siyasilere karşı çok büyük haksızlık oluyor.

    Artık bu tür tartışmalardan kurtarılması lazımdır. Türk siyasi hayatında mümtaz bir yeri olan, uzun yıllar partinin her kademesinde görev yapmış, hükümet üyeliği yapmış kişileri böyle küçümseyecek, hor görecek, yanlış bilgilerle, onların toplum nezdinde saygınlığını kaybettirebilecek usuller kimseye yaramaz. Bir gün çark dönem başkaları da buna muhatap olur. O zaman iş daha da kötü hale gelir."

    Bahçeli, 'Başbakan'ın 'hiçbir gazetecinin, gazetecilik faaliyeti nedeniyle gözaltına alınmadığına' yönelik açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? yönündeki soruya ise, "Başbakan bunu açıklamadan evvel bir vicdan muhasebesi yapsa, zannediyorum vicdanı en büyük rahatsızlık hisseden kişi kendi olurdu" diye konuştu.

    Bir gazetecinin, 'Ankara kara teslim. Belediye gerekli çalışmaların yürütüldüğü açıkladı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna ise, "Ankaralılar 'karda yürümek zordur' şarkısını söylüyor" karşılığını verdi.

    MHP, RAP MÜZİKLE OY İSTEYECEK

    Seçimlerde gençlere yönelik hazırlanan ve içerisinde Mehter müziğinden ezgilerinin de yer aldığı 'Ses Ver Türkiye' adlı parçaya ilişkin gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Bahçeli, şarkıyı kendisinde çok beğendiğini ifade ederek, "Dünden bu yana müzik parti içinde yayınlanıyor. Gelenlerinde ilgisini ölçmeye çalışıyoruz. Özellikle çok memnun olduklarını söylüyorlar. Rap müziğinin ayrıca içeriği de çok güzel. Seçim mesajlarını veriyor. Artık ona 'siyasi rap' veya 'seçim rap'i diyebiliriz" şeklinde konuştu.

    Parçayı hazırlayan kişilerin isimleri daha sonra, kendilerine teşekkür ederek açıklayacağını ifade eden Bahçeli, 'Siz normalde rap müzik dinliyor musunuz?' sorusuna, "Dinliyorum tabi... Bunu da dinliyorum şimdi. Yeni bir sınıf açtık, dikkat ederseniz 'siyasi rap' dedik" karşılığını verdi.

    Orta yaşa yönelik çalışmalarında sürdüğünü aktaran Bahçeli, seçimlerde kadınlara ayrımcılık tanınmasına yönelik 'bir gayretleri' olduğunu söyledi.

    MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Kamuda güvenlikte bulunan isimlerin AK Parti'den aday adaylığı söz konusu. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz, bürokrasinin AK Parti'ye yönelmesini?' sorusuna, "Bu bürokrasideki arkadaşların tercihidir. Zannediyorum AK Parti'ye yönelen tercihler kadar diğer siyasi partilere de var. Bize de oldukça müracaat var" dedi.






    Devlet Bahçeli'den Baykal'a destek Yorumları