Ankaralılar karda böyle düştü /   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-09-2011 (13:55)   Son Mesaj: 03-09-2011 (13:55)    Cevap: 0    Gösterim: 577  

    03-09-2011

    Ankaralılar karda böyle düştü /

    Ankaralılar karda böyle düştü  /


    Ankara'da etkili olan kar yağışı sebebiyle esnaf işe kar kürüyerek başladı. Birçok başkentli de işine yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

    Sabah saatlerinde iş yerlerine ulaşmayı başarabilen esnaf ilk iş olarak küreklerle dükkanlarının önünü temizlerken, Kızılay, GMK bulvarı üzerinde de binlerce insan işine yürüyerek ulaşmaya çalıştı.
    Saatlerce yürümek zorunda kalanlar, işyerlerine güçlükle ulaşırken, toplu taşıma araçları yetersiz kaldı.Sabahın erken saatinde elindeki simitleriyle boş yollarda müşteri arayan simitçi de güne iyi başlayamadı.Soğuk ve kara aldırmayan simitçi ise kararlılıkla yoluna devam etmeye çalıştı.

    Başkent"te önceki gün başlayan ve aralıksız devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yetkililerin zorunlu olmadıkça özel araçla yola çıkılmaması yönündeki uyarıları dikkate almayan ve zincir bulundurmayan sürücüler buz pistine dönen yollarda adeta dans etti. Yolda kalan araçları kaymaktan kurtarmak için vatandaşlar büyük çaba harcadı.


    Ankara"yı etkisi altına alan kar yağışı, sabah işe gitmeye çalışan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yola çıkan vatandaşlar buz pistine dönen yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Çok sayıda vatandaş yere düşmekten kurtulamadı. Buz pistine dönen yollar araç sürücülerine de zor anlar yaşattı.

    Birçok araç yolda kaydı.Etkili kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç yolda mahsur kalırken, sürücülerin yardımına vatandaşlar koştu. Vatandaşlar bazı araçları iterek, bazı araçların ise üzerine çıkıp ağırlık yaparak ilerlemesini sağladı. Özel araçların yanı sıra kimi toplu taşıma araçlarının da karlı yollardan çıkamadığı görüldü. Bir dolmuşun yolda kalması nedeniyle vatandaşlar, kalan yolu yürümek zorunda kaldı.

    Akşam saatlerinde araçlarını yolda bırakan sürücüler sabahın ilk ışıklarıyla soluğu araçlarının yanında aldı. Araçlarının üzerindeki karı temizleyen sürücüler daha sonra işlerinin yolunu tuttu. Kar yağışı nedeniyle araçlarını yolda bıraktıklarını belirten sürücüler, bu kadar etkili kar yağışını Ankara"da daha önce görmediklerini söyledi.

    Ankaralılar karda böyle düştü  /

    Ankaralılar karda böyle düştü  /

    Ankaralılar karda böyle düştü  /

    Ankaralılar karda böyle düştü  /

    Ankaralılar karda böyle düştü  /

    Ankaralılar karda böyle düştü  /





    Ankaralılar karda böyle düştü / Yorumları