Doğan Yurdakul'a TSK bağlantısı sorusu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-09-2011 (14:56)   Son Mesaj: 03-09-2011 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 663  

    03-09-2011

    Doğan Yurdakul'a TSK bağlantısı sorusu

    Doğan Yurdakul'a TSK bağlantısı sorusu


    Savcıların, Ergenekon’un son dalgasında tutuklanan Oda TV Yayın Koordinatörü Doğan Yurdakul’a “İrtibat halinde olduğunuz TSK personeli kimlerdir” diye sorduğu ortaya çıktı.

    Arzu Yıldız'ın haberi
    Ergenekon"un son dalgasında tutuklanan Oda TV Yayın Koordinatörü Doğan Yurdakul"a, aramalar sırasında ele geçen belgeler doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri ile irtibatlarının sorgulandığı ortaya çıktı. Susma hakkını kullanan Yurdakul"a, "Dursun Çiçek"i susturdunuz mu" sorusu da yöneltildi.

    Silivri Cezaevi"ne gönderilen Doğan Yurdakul"a sorulan bazı sorular şöyle:

    » Oda Tv"de yapılan aramalarda Müyesser Uğur"dan ele geçirilen dijital veriler arasında bulunan "hocadan notlar" başlıklı belgede, Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) Yöneticisi Yalçın Küçük tarafından talimatlar bulunduğu, bu talimatlar arasında sizinle alakalı "Genelkur ile irtibatın Doğan üzerinden olması doğru. Bilgi ve belgeler onun üzerinden alınsın. Ona güvenimizin tam olduğunu çalışan herkese gösterelim" ibareli yazı görülmüştür. Genelkurmay ile irtibat sağlanması ve bilgi-belge alınmasında görevli olduğunuz anlaşılmıştır. Bu görevle alakalı yürüttüğünüz faaliyetleri anlatınız?

    Dursun Çiçek"i susturdunuz mu?

    Oda TV"de yapılan aramalarda "Soner Bey"den gelen belgeler" isimli belgede, Soner Yalçın tarafından verilen bazı talimatların bulunduğu bu talimatlar arasında, "Çiçek Genelkur bana sahip çıkmıyor, konuşacağım diyormuş, Doğan abi üzerinden iletildi. kızı ile görüş" şeklinde notlar bulunmuştur.

    Dursun Çiçek hakkındaki iddialar ile ilgili mahkemeye bazı itiraflarda bulunacağı bilgisinin örgüt tarafından öğrenilmesi üzerine siz bu talimatı yerine getirmek için kimlerle irtibata geçtiniz? Dursun Çiçek"in kızı ile görüştünüz mü?

    Belgeleri ne yapıyorsunuz

    Size yukarıda sorulan "Hocadan notlar" başlıklı Yalçın Küçük tarafından verilen talimatların olduğu belgede "Genelkur ile irtibatın Doğan üzerinden olması doğru" şeklinde ibarenin yazılı olduğu görülmüştür. "Soner Bey"den gelen" belgede ise "Çiçek Genelkur bana sahip çıkmıyor, konuşacağım diyormuş, Doğan abi üzerinden iletildi" yazdığı görülmüştür. Bu iki notun birbirini destekler mahiyette olduğu ve örgüt ile Ergenekon davasından yargılanan bazı TSK personeli arasındaki irtibatı sağladığınız anlaşılmıştır.

    Buna göre irtibat halinde olduğunuz TSK personelleri kimlerdir? Su şahıslar sizinle ne şekilde ve hangi konular ile ilgili olarak irtibata geçmektedirler? Siz bu şahıslardan aldığınız bilgi, belge veya mesajları kimlere ne şekilde ulaştırmaktasınız? Bu bilgi ve belgeler ne maksatla kullanılmaktadır?

    Talimatla yazı yazdınız mı?

    » Oda TV"de ele geçirilen "Hocadan notlar" isimli dosyada Yalçın Küçük tarafından verilen talimatlar arasında "AKP yolsuzlukları ile ilgili en küçük detayı atlamayalım algı önemli, olsa da olmasa da" bilgisi tespit edilmiştir. Yine aynı klasörde , "Öcalan"ın söylemleri sürekli gündemde kalsın. Hükümet ile anlaşma yönünde gündemi sıcak kalsın. Bu konuda propaganda çok önemli örgütün eylemleri bu noktada kullanılabilir" bilgileri bulunmuştur. Küçük"ün talimatları doğrultusunda yazılar yazdınız mı?

    Kılıçdaroğlu"nun açıklaması

    »16.02.2011 günü saat19.06"da İklim Ayfer Kaleli ile yaptığınız telefon görüşmesinde:

    Doğan Yurdakul: "Seden bir ricamız olacak. Daha doğrusu arkadaşların ricası bu. Önemli çok önemli bir iş. Şimdi Kılıçdaroğlu"na ulaşma imkanın var mı?

    Şimdi sen kendisi ile görüşmek istediğimizi söyle de bizimkiler yarın savcılığa gitmeden önce bunu gündeme getirilmesi lazım. Eğer Kılıçdaroğlu bu konuda bir açıklama yapmazsa biz o zaman haber olarak yapacağız."

    İ.A.K: "Tamam bunu ileteceğim Kılıçdaroğlu"na."

    D.Y: "Savcılık işte avukat söyledi bana 11"de diye de 11"den önce

    Kılıçdaroğlu"nun desteğini istiyoruz."

    Söz konusu görüşmede gözaltına alınan şahısların savcılığa sevk edilmeden önce bu şekilde bir açıklama yaptırılmasına neden ihtiyaç duyulmaktadır?

    Siyasetçileri neden kaydettiniz

    » Oda TV"deki aramada 72 numaralı CD ve 69 numaralı DVD ele geçirilmiş. CD ve DVD"de yapılan incelemelerde siyasetçilere ait gizli kamera çekilen video görüntülerinin yer aldığı anlaşılmıştır. 72 nolu CD"de 10.06.2007 20.14"de gizli çekim görüntülerinin yer aldığı, makam odası görünümündeki kapı ve holden yapılan bir çekim olduğui oda içerisinde 2007 yılında AKP Genel Başkan Yardımcısı olan Necati Çetinkaya"ya ait görüntüler olduğu tespit edilmiştir. 69 nolu DVD"de ise "sark.avi" isimli video kaydının bulunduğu 10.06.2006 tarihinde 20.46-23.49 saatleri arasında Cemil Çiçek, Abdulkadir Aksu, Ali Coşkun, bakan ve milletvekillerinin bulunduğu tesbit edilmiştir. Bu kayıtlar kimin talimatı ile kimler tarafından alınmıştır

    TARAF




    Doğan Yurdakul'a TSK bağlantısı sorusu Yorumları