İlhan Yerlikaya RTÜK'ten istifa etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-09-2011 (13:56)   Son Mesaj: 03-09-2011 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 681  

    03-09-2011

    İlhan Yerlikaya RTÜK'ten istifa etti

    İlhan Yerlikaya RTÜK'ten istifa etti


    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanvekili İlhan Yerlikaya Konya'dan milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

    12 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği seçimlerine az bir zaman kala milletvekili aday adayı olmak isteyen ve yasa gereği görevlerinden ayrılmak zorunluluğu bulunan kamu görevlilerin sayısında artış yaşanıyor. İstifa eden kamu görevlilerinin büyük çoğunluğunun milletvekili aday adaylığı için tercihi AK Parti olurken, RTÜK Başkanvekili İlhan Yerlikaya'nın da milletvekili adaya adayı olmak için görevinden istifa ettiği öğrenildi. Yerlikaya'nın AK Parti'den Konya milletvekili aday adayı olacağı belirtildi.
    Öte yandan YSK kararına göre milletvekilliği genel seçimlerinde aday olacak kamu görevlilerin yarın saat 17.00'ye kadar istifa veya emeklilik dilekçelerini vermeleri gerekiyor. Hakimler ve savcılar, yüksek yargı organlarının mensupları, yükseköğretim kurumundaki öğretim elemanları, YÖK üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımında işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ve Silahlı Kuvvetler mensuplarının adaş olabilmek için görevlerinden çekilmeleri gerekiyor.






    İlhan Yerlikaya RTÜK'ten istifa etti Yorumları