Siyaset kulislerindeki aday dedikoduları   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-09-2011 (13:36)   Son Mesaj: 03-09-2011 (13:36)    Cevap: 0    Gösterim: 915  

    03-09-2011

    Siyaset kulislerindeki aday dedikoduları

    Siyaset kulislerindeki aday dedikoduları


    12 Haziran'da yapılacak olan genel seçim öncesinde kulislerde kimlerin nerelerde aday olacağı konuşuluyor. Kamu görevlilerinin milletvekili adayı olabilmeleri için yarına kadar istifa etmek zorundalar. İşte kulislerde son iddialar...

    Ak Parti İstanbul´da 1500´e yakın aday adayı başvurusuyla rekora koşuyor. Türkiye genelinde ise Ak Parti´ye aday adayı olmak için başvuranların sayısının 5 bin kişi olması bekleniyor.
    EFKAN ALA´YA İZİN ÇIKMADI MI?

    Kulislerdeki son bomba haber Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile ilgili. İstifa edip Diyarbakır´dan vekil seçileceği ve İçişleri Bakanı olacağı konuşulan Efkan Ala´nın istifa etmekten vazgeçebileceği iddia edildi. İstifa etmek için izin isteyen Ala´ya Başbakan Erdoğan müsaade etmedi.

    EFKAN ALA İSTİFA EDERSE BAŞBAKANLIK MÜSTEŞARI KİM OLACAK?

    Uzun süredir Başbakan Erdoğan´ın müsteşarlığını yapan Efkan Ala´ya izin çıkması durumunda TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin´in Başbakanlık Müsteşarı olması bekleniyor. Ancak Ala istifa etmezse İbrahim Şahin´in milletvekili adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

    BÜROKRATLAR EN ÇOK AK PARTİ´Yİ TERCİH EDİYOR

    Başarılı bürokratlar önümüzdeki seçimlerde AK Parti´den aday olmak için yarışıyor. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay gibi isimlerin adaylık için nabız yokladıkları biliniyor.

    Dışişleri Bakanlığı´nda da vekil olmak için başvuran isimlerden biri ise Avustralya Konsolosu Vahit Özdemir. Özdemir´in Ak Parti´den Nevşehir milletvekilliği aday adayı olacağı iddia edildi.

    Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, 13 yıldan bu yana sürdürdüğü görevinden Ak Parti´den milletvekili aday adayı olmak için ayrıldı.

    "HAYDİ KIZLAR OKULA" PROJESİNİN MİMARI AK PARTİ´DEN ADAY OLACAK

    Milli Eğitim Bakanlığı ve UNİCEF işbirliği ile yapılan ve büyük başarı sağlanan "Haydi Kızlar Okula" kampanyasının mimarı Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik Ankara´dan aday adayı olacak. Kırşehirlilerin yoğun yaşadığı ikinci bölgeden aday olması bekleniyor. Kaynaklar, Çelik´in yarın istifa edeceğini belirtti.

    AK PARTİ VE CHP´DE İKİ TEKNOKRAT ÇARPIŞACAK

    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´na önemli dosyalar hazırlayarak sunduğu belirtilen SGK uzmanı Ali Tezel CHP´den aday olacak. Öte yandan SGK alanında Türkiye´nin sayılı uzmanlarından biri olan Resul Kurt ise Ak Parti Adıyaman´dan adaylık başvurusu yapıyor.

    MHP AYTAÇ DURAK´I VEKİL YAPACAK

    MHP Lideri Devlet Bahçeli´nin Adana´da yaptığı gezisinde sürekli yanında ilçeleri dolaşan eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak´ın MHP´den Adana birinci sıra adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bahçeli´nin, Aytaç Durak´a gerekli hazırlıkları yapması talimatı verdiği iddia ediliyor.




    Siyaset kulislerindeki aday dedikoduları Yorumları